În Straja se anunță un nou week-end pe cinste: Cupa COMEXIM la...

În Straja se anunță un nou week-end pe cinste: Cupa COMEXIM la schi alpin va fi doar cireașa de pe tort, pe lângă alte evenimente și pârtii de nota 10!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

În anul 1993 în Straja, lupeneanul Emil Părău organiza prima Cupă COMEXIM, o competiție de schi alpin ce se desfășura atunci la o distanță relativ mică de vechea cabană din Straja, pe care cei de vârstă mijlocie și în vârstă din Lupeni o știu foarte bine. Numele concursului era pus sugestiv, Emil Părău având la acea vreme, până azi, firma COMEXIM „R” Lupeni.

 

Au trecut de-atunci 29 de ani și an de an acest eveniment sportiv din Straja a fost organizat de familia Părău pentru ca aceia care vin în stațiune să mai urce și anul următor, atrași de farmecul peisajului, de pârtiile bune, de gazdele primitoare, de prețurile oneste față de alte stațiuni din țară, dar și de concursul în sine. La care de fiecare dată se pun la bătaie bani, cupe și diplome, dar și veselie și distracție cât cuprinde, înainte și după eveniment.

Anul acesta, sâmbătă, 19 martie, se va da din nou startul la Cupa Comexim, organizatorii așteptând 150-200 de competitori de toate vârstele pe segmentul de pârtie „Baloo” ce aparține pârtiei omologate Sfântul Gheorghe, în lungime de 700 m, cu instalație pe cablu, nocturnă și tot ce trebuie pentru un schi de calitate.

„An de an, pregătim această cupă cu interes maxim, deoarece vrem ca turiștii care vin în Straja și competitorii care se înscriu să se simtă cât mai bine. Înscrierile se vor face până în apropierea startului competiției de schi alpin, găzduit de Pârtia Baloo, pe terasa Complexului Montana, între orele 9,00-10,00, sâmbătă 19 martie, și poate participa oricine, la categoria de vârstă respectivă, deci, de la copii și până la veterani. Ne așteptăm ca din nou să avem un minim de 150 de participanți, până în 200, ca și în anii trecuți, iar pârtia este foarte bună, a și nins destul de recent, iar zăpada este numai bună pentru schi. Vremea ține și ea cu noi, din câte am văzut prognoza nu e rea, astfel că sunt întrunite toate condițiile pentru un concurs nemaipomenit și pentru un week-end de ținut minte pentru cei care urcă la Straja. Îi așteptăm și pe această cale le urez tuturor participanților să aibă succes!”, a declarat pentru ZVJ, Emil Părău.

De partea cealaltă, șeful salvamontiștilor din Straja ne-a spus că, într-adevăr, toate pârtiile din Straja se prezintă bine, pe o scară de la 1 la 10 toate sunt de 8,9, sau 10, cei care le administrează pregătindu-le pentru acest week-end. „Instalațiile vor porni mâine de la 9,00 dimineața și până seara la 19,00, zăpada are cam un metru și pârtiile sunt tasate și amenajate corespunzător. Deci, haideți, lume, în Straja, că aici e încă iarnă autentică și se poate schia în voie! Noi, salvamontiștii, suntem la datorie, ca de obicei, să sperăm că nu vor fi evenimente nedorite!”, a făcut apel și ne-a oferit câteva detalii George Resiga.

Ca atare, în Straja se anunță din nou un week-end pe cinste, iar cei care iubesc sporturile pe zăpadă din zonă și nu numai n-ar trebui să lipsească. Poate e ultimul week-end în care în stațiune zăpada mai e de un metru. Se va schia, probabil, și de Sfintele Paști, la cum se prezintă vremea, dar este clar că încet, încet stratul de zăpadă tot scade. De aceea spunem că cei care schiați sau care vă dați cu snowboard-ul sau cu săniile ar fi bine să nu ratați acest week-end.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii