În sfârșit! / Jandarmeria Română – membru cu drepturi depline în Comisia...

În sfârșit! / Jandarmeria Română – membru cu drepturi depline în Comisia Internațională de Salvare Alpină (CISA)

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

O veste bună și mai mult decât interesantă ne-a parvenit joi, 1 octombrie. Practic, o recunoaștere și la nivel internațional a activității bune a Jandarmeriei Române prin jandarmii montani.

 

CISA primește Jandarmeria Română

Conducerea CISA a transmis recent certificatul care atestă primirea Jandarmeriei Române ca membru în cadrul acestei faimoase asociații internaționale.

„Instituția noastră a primit recunoașterea internațională a capabilităților (dotare, pregătire, competențe) de salvare a persoanelor în mediul montan. Calitatea de membru al CISA oferă acces la resursele de pregătire internaționale, participarea la schimburi de informații și de experiență cu practicieni din 41 de țări și 122 de organizații și va permite Jandarmeriei să ofere comunității un serviciu de intervenție în mediul montan mai eficient, cu o resursă umană mai bine pregătită, conform standardelor impuse la nivel internațional”, ne transmite locotenent-colonel Nicolae Răducu, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, persoana care se ocupă de relația cu presa.

 

CISA

Comisia Internațională de Salvare Alpină (CISA) a fost fondată în 1948 şi este o organizație independentă, la nivel mondial, a cărei misiune este de a oferi „o platformă pentru salvarea montană și organizații conexe pentru a disemina cunoștințele cu scopul principal de a îmbunătăți serviciile de salvare montană și siguranța acestora” .

CISA are în prezent 85 de organizații membre în 34 de țări din întreaga lume!

 

Jandarmeria montană hunedoreană are prezență activă în tot județul unde se practică turismul montan

De partea cealaltă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara, pentru cei care încă nu știu, are în structura organizatorică 9 posturi montane de jandarmi, respectiv în localitățile hunedorene următoare: Câmpu lui Neag, Straja-Lupeni, Pasul Vâlcan-Vulcan, Parâng-Petroșani, Nucşoara, Râu de Mori, Costeşti, Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte şi Vaţa de Jos.

În toate posturile montane activează în prezent peste 70 de jandarmi montani, ceea ce nu-i puțin lucru pentru un județ precum Hunedoara. Se poate spune fără să greșim că Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara este unitatea Jandarmeriei Române cu cea mai pondere a structurilor montane de jandarmi şi, de asemenea, singura unitate care are în structura organizatorică un detaşament format numai din jandarmi montani, respectiv Detaşamentul 3 Jandarmi Lupeni. Cel puțin din punctul de vedere al siguranței în stațiunile noastre de munte și în zonele unde turismul montan hunedorean e la el acasă, putem spune că moto-ul „Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!”, folosit de jandarmerie este perfect adevărat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii