În Retezatul Mic, Un turist a făcut infarct în „Șaua Iepii”

În Retezatul Mic, Un turist a făcut infarct în „Șaua Iepii”

Timp de citire: un minut
  • Salvamontiștii – la datorie

Salvamontiștii au intervenit în weekend pentru a salva doi turiști din munte. Unul a fost găsit la timp. Dar, chiar și așa, acțiunea a fost foarte dificilă, desfășurându-se pe timp de noapte. Din păcate, un alt turist a făcut infarct, salvamontiștii intervenind doar pentru recuperarea lui.

Prima intervenție a salvatorilor montani din cadrul Formației Salvamont Uricani și a Formației Salvamont Valea Jiului a avut loc în week-end. O echipa mixtă a acționat pentru acordarea primului ajutor unui turist care a făcut infarct în zona Șaua Iepei, spre Vf. Piule, din Retezatul Mic. Echipajul zero chemat nu a putut ateriza din cauza vântului puternic, la caz intervenindu-se cu echipa de patrulare terestră din zonă și o echipă de suport din bază. Din păcate, persoana în cauza a decedat, acțiunea de salvare transformându-se într-una de recuperare.

Duminică noaptea, o altă  echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont a participat la acțiunea de căutare a unei persoane, dată dispărută în zona montană cuprinsă între localitățile Bulzeștii de Sus și Rusești. Acțiunea s-a desfășurat în condiții de noapte și s-a încheiat în zori, când persoana de sex masculin în vârstă de 58 ani a fost găsită în viață si predată unui echipaj SMURD.

A nins în ultimele zile la munte, iar temperaturile au ajuns sub 0 grade Celsius. În condițiile în care, la altitudini mari, este ceață, iar marcajele turistice sunt greu vizibile în unele zone, fiind acoperite de zăpadă, salvamontiștii recomandă turiștilor prudență atunci când aleg traseele pe care urcă pe munte. Salvatorii montani le reamintesc iubitorilor muntelui să nu intre neechipați corespunzător pe traseele turistice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii