În problema concedierilor colective / Sindicatul „Noroc Bun” ameninţă CEH cu justiţia

În problema concedierilor colective / Sindicatul „Noroc Bun” ameninţă CEH cu justiţia

Timp de citire: un minut
Sindicatul „Noroc Bun”, organizaţie sindicală afiliată la Sindicatul Național Petrom Energie, reprezentat prin ing. Ştefan Adrian Jurca, a dat un răspuns la o adresă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) referitoare la programul de concedieri colective, răspuns care reflectă poziția sindicaliștilor în această problemă.
13391582_1623229261328035_9168838242860936213_o„Organizaţia noastră sindicală nu poate fi de acord cu acest program de concediere colectivă atâta timp cât nu sunt prevăzute măsurile de protecţie socială (plăţi compensatorii) aşa cum rezultă din Contractul Colectiv de Muncă în vigoare. În opinia noastră este un abuz fără precedent, deoarece CCM este în vigoare având în vedere Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nr. 279/03.05.2016 prin care se anulează Sentinţa nr. 1/F/CC/2016 a Tribunalului Hunedoara prin care practic S CEH-SA intrase în insolvență. Cu alte cuvinte, toate actele semnate atât de administratorul judiciar, cât și de administratorul special, dar și de directorul general numit de cătreadministratorul special în condiţiile de mai sus devin nule de drept.
În opinia noastră modul în care trataţi situația după ce Curtea de Apel Alba Iulia a emis o decizie nu poate fi privit cu seriozitate. Trebuie să dați dovadă de responsabilitate și să tratați asemenea problemă importantă pentru viitorul a mii de angajați în conformitate cu legea în vigoare și bineînţeles cu respectarea hotărârilor judecătoreşti care au fost date cu privire la S CEH-SA.
Organizaţia noastră se vede nevoită să apeleze la justiţie în aceste condiții, cu informarea prealabilă a Ministerului Energiei, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice, a Premierului României, Comisiile de Abuzuri ale Parlamentului României, precum şi Comisia de Abuzuri a Parlamentului Europei”, se arată în documentul sindical.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii