În noul consiliu local vulcănean / Ion Tilea va fi primul preşedinte...

În noul consiliu local vulcănean / Ion Tilea va fi primul preşedinte de şedinţă

Timp de citire: 2 minute
Şedinţa de constituire a noului consiliu local vulcănean are loc în dimineaţa zilei de vineri. Iniţial, se vorbea de ora 10 dimineaţa. Marţi, toată lumea care trebuie să fie prezentă în sala de şedinţă a fost înştiinţată că evenimentul a fost devansat cu o oră.
Aşadar, de la ora 9:00
încolo, împreună cu alţii, voi fi martor la ceea ce se petrece la primărie la fiecare patru ani. Candidaţii la funcţia de consilier local ieşiţi câştigători din alegeri vor depune jurământul. Şi, cu asta, vor punea să-şi facă treaba pentru vulcăneni, cei care, prin votul lor, i-au trimis acolo. Tot în faţa unui reprezentat al Prefecturii, pare-se că va veni însuşi prefectul, va depune jurământ de credinţă şi primarul Gheorghe Ile.
La şedinţa asta, 
care are un oarece aer sărbătoresc, sunt invitaţi şi foştii consilieri locali. Nu ştiu dacă mai mult, ca să aducă şi să predea tabletele cu care au fost dotaţi la jumătatea mandatului trecut, dar, oricum ar fi, e fain că i-a dat cuiva prin minte să facă aşa. Deja se ştie şi cine va fi primul preşedinte de şedinţă în actualul mandat. Nu e deloc secret, aşa că pot să-i fac cunoscut numele.
Este vorba
despre Ion Tilea de la Alianţa pentru Hunedoara. El fiind cel mai în vârstă dintre toţi candidaţii va fi desemnat, conform cutumei, să fie primul care ia frâiele conducerii şedinţelor de consiliu local din primele luni. L-am văzut pe prietenul „Tilică” şi am vorbit cu el. Nu are deloc emoţii, fiindcă a mai fost consilier local în anii ’90. A promis că va fi imparţial şi, cum îi place olteanului să se laude, n-o să pună botul oricum ar fi ademenit. N-a uitat că, în campania electorală, le-a promis vulcănenilor termoficare şi că, pentru repunerea acesteia în funcţiune, va lupta până la capăt. L-am ascultat şi, privindu-l cu atenţie, mi-am permis să-i amintesc un lucru: capătul despre care vorbeşte el este foarte aproape. Ajungem la el în patru-cinci luni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii