În județul Hunedoara / 181.220 apeluri la „112”

În județul Hunedoara / 181.220 apeluri la „112”

Timp de citire: 2 minute

A fost Ziua Europeană a numărului unic de urgență „112”. Este deja al treilea an de când Cristina primește cele mai crunte vești prin intermediul numărului unic de urgență „112”. Și chiar dacă este femeie, reușește de fiecare dată să transmită stăpânire de sine celor cu care vorbește, dar și colegilor ei din subunități, pe care-i mobilizează spre locul intervențiilor.

„Nu e ușor să auzi la celălalt capăt al firului plânsete disperate, gemete de durere sau urlete asociate cu neputința și nerăbdarea celor aflați în situații critice. Și nu poți zice că, odată cu trecerea timpului, te obișnuiești cu suferința. Poți zice doar că, încet, cu fiecare caz pe care îl întâlnești, poți să încerci să fii tot mai bun, mai perspicace și mai eficient. În dispeceratul 112 este o luptă continuă. Totul se desfășoară contra cronometru. Fiecare cuvânt, fiecare decizie sunt esențiale. Echipajele operative trebuie să primească cât mai multe informații clare despre ceea ce s-a întâmplat pentru a interveni ca la carte. Iar pentru asta, atunci când discuți cu cei care sună pentru ajutor, trebuie să analizezi cu luciditate toate detaliile, să filtrezi datele, și nu în ultimul rând, să le insufli cum poți tu mai bine speranța că totul va fi bine. Atunci când tu ești prima persoană care ia contact cu situația de urgență, simți că ai o mare responsabilitate în rezolvarea ei. Și de aceea bucuria misiunilor reușite este de nedescris”, spune Cristina.

„Cristina, ție și colegilor tăi, operatori STS, medici și asistenți, jandarmi, polițiști, salvamontiști, vă mulțumim pentru profesionalismul și promptitudinea cu care răspundeți zi și noapte, urgențelor noastre!”, este mesajul ISU Hunedoara către colega sa.

În anul 2023, în județul Hunedoara, au fost înregistrate 181.220 apeluri la 112. Dintre acestea, 102.427 au reprezentat urgențe și 78.793 – non urgențe. 36.902 apeluri au fost gestionate de către ISU SMURD.

Este bine să rețineți să sunați la „112” doar dacă sunteți într-o situație de urgență sau dacă aveți motive să credeți că cineva se află într-o situație de urgență.

O situație de urgență este cea în care sunt puse în pericol viața, proprietatea și/ sau mediul și care necesită asistența imediată a echipajelor de ambulanță, poliție, pompieri, jandarmi, Salvamont sau SMURD.

Apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor aflate în situații de urgență, acest lucru putând avea consecințe fatale.

Apelarea nejustificată a numărului de urgență 112 poate costa viața unei persoane care are nevoie urgent de ajutor.

Apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără a avea o urgență ori pentru a aduce injurii operatorilor, constituie abuz și se sancționează conform legii.

Puteți ajuta la reducerea numărului apelurilor nejustificate la 112 informându-vă familia și prietenii cu privire la utilizarea responsabilă a numărului unic pentru apeluri de urgență!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii