În jud. Hunedoara / Sars-Cov-2 seceră zilnic viața a 5 hunedoreni

În jud. Hunedoara / Sars-Cov-2 seceră zilnic viața a 5 hunedoreni

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

 La Deva bolnavii așteaptă în ambulanțe zeci de minute până când se eliberează un pat • Toate locurile ATI – ocupate • Crește numărul tinerilor diagnosticați cu COVID • Zilnic, 146 hunedoreni sunt infectați cu Sars-Cov-2 • În două săptămâni 69 de hunedoreni au murit din cauza Sars-Cov-2 • 43 de localități (din 69) – incidență mai mare decât 3/ 1000 • Hunedoreni, respectați cu strictețe toate măsurile de prevenire a infectării 

 

În ultimele 14 zile în județul Hunedoara se înregistrează  un număr foarte mare de persoane internate la ATI – COVID și în secțiile medicale „COVID”.

 

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a analizat situația medicală din unitatea sanitară, împreună cu directorul Direcției de Sănătate Publică, Sebastian Mezei și cu directorul medical al SJU, dr. Lucian Miron.

La spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI și din secțiile care tratează pacienți pozitivi, cu simptome medii și grave iar cadrele medicale fac eforturi supraomenești pentru salvarea fiecărui pacient.

Ambulanțele sunt nevoite să aștepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienții pe care îi transportă, iar la serviciul de urgență și la radiologie sunt examinați zilnic peste 100 pacienți.

O mare parte a pacienților care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de „COVID 19”, dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceștia aflându-se și tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni.

Medicii deveni spun că situația este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienți la alte spitale din județ din cauza numărului mare de bolnavi „COVID” care sunt internați la unitățile medicale hunedorene. Totodată, la SJU sunt internați și pacienți neinfectați cu Sars-Cov-2 dar cu alte patologii, cărora li se acordă asistență medicală de specialitate.

În județul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au decedat 69 persoane, media perioadei fiind de 5 decese pe zi. De asemenea, conform informațiilor primite de la DSP Hunedoara, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistați în fiecare zi 146 persoane infectate cu Sars-Cov-2.

Prefectul Călin Petru Marian transmite că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcționării din cauza numărului mare de cazuri „COVID 19” și le solicită hunedorenilor să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire a infectării, cele mai importante fiind evitarea aglomerației și purtarea măștii de protecție. În același timp, autoritățile locale din zonele carantinate sau cu număr mare de cazuri pozitive trebuie să acorde o atenție specială respectării măsurilor de protecție sanitară.

Din cele 69 de orașe și comune ale județului, în 43 se înregistrează o incidență de 3/1000 locuitori.

BIROUL DE PRESĂ AL PREFECTURII HUNEDOARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii