În fine, la Vulcan / S-a rezolvat cu căldura din şcoli

În fine, la Vulcan / S-a rezolvat cu căldura din şcoli

Timp de citire: 2 minute
O veste bună: Şcoala Gimnazială nr.5 din Vulcan are căldură. Ea mi-a fost adusă la cunoştinţă în după amiaza zilei de marţi de către domnul ing. Marius Danci, directorul SC Pregoterm SA Vulcan.
Zi în care fusesem
şi eu în zonă. O echipă de muncitori de la Pregoterm le dădea o mână substanţială de ajutor colegilor de la secţia de termoficare a SE Paroşeni. Împreună, au reuşit să dezgheţe apa din conductele de termoficare şi, apoi, să astupe, cu sudură, găurile prin care aceasta s-a scurs afară. După care s-a dat drumul agentului termic.
Ieri dimineaţă,
la Şcoala 5 totul era în regulă. Caloriferul de la intrare era cald. Omul de serviciu a făcut aerisirea tuturor corpurilor de încălzire, pentru ca acestea să funcţioneze ireproşabil. Doar la clădirea grădiniţei din apropierea şcolii mai era de lucru. Conductele subterane prin care agentul termic ajunge din punct la clădire nu puteau fi utilizate, din cauza dopurilor de gheaţă formate în ele. Asta mi-o spusese şi domnul Marius Danci, când am vorbit la telefon cu dumnealui. Ca atare s-a recurs la o altă soluţie.
Fiind vorba despre
un traseu de conducte care pleacă din punctul termic, remedierea defecţiunii cade în sarcina societăţii locale de termoficare. Iar în cazul nostru şi l-a asumat, pentru punctul termic nr.2 pus în funcţiune în lunile de iarnă, SC Pregoterm SA Vulcan. Miercuri dimineaţă, o echipă de la această societate lucra la asamblarea unei noi linii de conducte. Acestea, având diametrul de 50 mm, sunt din material plastic şi montate la suprafaţă. Fireşte, mi s-a precizat, ele vor fi izolate corespunzător. Băieţii m-au asigurat că lucrarea va fi terminată până după amiază, ceea ce înseamnă că, astăzi, grădiniţa îi va putea întâmpina cu căldură, la propriu, desigur, pe prichindei.
Am intrat puţin
şi la colegiu. Pompele şi-au dat drumul, iar temperatura din interiorul clădirii era corespunzătoare. Mai rămâne să fie încălzită şi sala de sport cu agentul termic care a început să circule pe conductele de peste drum de liceu. În câteva locuri,  se vede cum apa fierbinte din ele „scapă” afară. În termen tehnici asta se cheamă pierderi. Pe care, a spus Ile într-o şedinţă de consiliu local, le va plăti Primăria Vulcan. Din banii contribuabililor, desigur. Rămâne, însă, de văzut cât de mari vor fi pierderile declarate. Nu de alta, dar – trebuie spus – şi cu astea s-ar mai putea jongla ceva bani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii