În doar două zile: 32 de fapte contravenționale în stațiunile montane

În doar două zile: 32 de fapte contravenționale în stațiunile montane

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Aflăm de la jandarmii hunedoreni, prin vocea purtătorului de cuvânt lt.col. Nicolae Răducu, că în ultimele 24 de ore, peste 30 de jandarmi montani hunedoreni au acţionat pe raza staţiunilor montane Straja-Lupeni, Parâng-Petroșani, precum și pe traseele turistice din Munții Vâlcan, Șureanu și Retezat, unde există facilități de cazare, în scopul asigurării unui climat de siguranţă.

„În această perioadă, jandarmii montani au constatat 32 de fapte contravenţionale, pentru săvârşirea unor fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, folosirea necorespunzătoare a pârtiilor de schi sau încălcarea măsurilor pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 2.850 lei. De asemenea, s-a verificat respectarea măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2 la 29 de unităţi comerciale aflate în zona montană”, susține aceiași sursă din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Decebal” Hunedoara.

Ca să întărească cele spuse mai sus, lt.col. Nicolae Răducu a venit și cu un mic exemplu din Stațiunea Straja, un episod derulat în noaptea de sâmbătă spre duminică din week-end-ul ce tocmai s-a încheiat: „Jandarmii montani au intervenit în data de 07 februarie, în jurul orei 01.00, în Staţiunea Straja, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, prin care era sesizat că la o cabană este tulburată liniştea publică prin faptul că se ascultă muzică la un volum ridicat”.

Jandarmeria atrage atenția încă o dată tuturor turiștilor că este obligația cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri. „Dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii