În decembrie se deschid apelurile de proiecte pe Tranziție Justă

În decembrie se deschid apelurile de proiecte pe Tranziție Justă

Timp de citire: 2 minute

În 20 decembrie se deschid apelurile de proiecte destinate finanțării pe programul Tranziție Justă. Peste 775 milioane euro vor fi disponibile prin program pentru IMM-urile din 6 județe, printre care și Hunedoara. Dacă doriți să accesati astfel de fonduri, pregătiți totul din timp.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Tranziție Justă (PTJ), lansează 6 apeluri de proiecte destinate finanțării IMM-urilor din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș.
Apelurile de proiecte vor fi deschise în perioada 20 decembrie 2023 – 20 martie 2024 și vor finanța acțiuni privind dezvoltarea investițiilor productive în IMM-uri care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă. Investițiile sprijinite vor susține crearea de locuri de muncă durabile, inclusiv formarea, perfecționarea și recalificarea persoanelor afectate de tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic.
Peste 775 milioane euro vor fi disponibile prin Programul Tranziţie Justă pentru IMM-urile din judeţele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galaţi, Prahova şi Mureş, apelurile de proiecte urmând să fie deschise în perioada 20 decembrie 2023 – 20 martie 2024. Pentru judeţul Hunedoara sunt disponibile din fonduri UE şi cofinanţare de la bugetul de stat – 131,96 milioane de euro iar pentru ITI Valea Jiului – 48,96 milioane de euro.
Investiţiile eligibile în cadrul unui proiect vor viza crearea unei noi unităţi, extinderea unei unităţi existente, sau diversificarea producţiei unei unităţi prin realizarea unor produse noi sau o schimbare fundamentală a procesului general de producţie a produsului/produselor sau a prestării generale a serviciului/serviciilor, cu scopul reconversiei către o economie verde.
Programul Tranziţie Justă răspunde nevoilor de investiţii definite la nivelul planurilor teritoriale pentru o tranziţie justă (PTTJ), elaborate pentru judeţele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galaţi, Prahova şi Mureş, teritorii identificate în anexa D a Raportului de ţară aferent anului 2020, pentru a fi sprijinite din Fondul pentru o Tranziţie Justă, în perioada de programare 2021 – 2027.
Fondul de Tranziţie Justă (FTJ) – oferă sprijin populaţiei, economiilor şi mediului din teritoriile care se confruntă cu provocări socioeconomice majore care decurg din procesul de tranziţie către obiectivele Uniunii privind energia şi clima pentru 2030, şi către o economie a Uniunii neutră din punct de vedere climatic până în 2050. FTJ sprijină obiectivul Investiţii pentru ocuparea forţei de muncă şi creştere economică în toate statele membre.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii