In ce consta serviciul de IP dedicat dintr-un pachet de web hosting?

In ce consta serviciul de IP dedicat dintr-un pachet de web hosting?

DISTRIBUIȚI
Web hosting

Timp de citire: 2 minute

Adresa IP reprezinta o eticheta numerica ce joaca rolul de identificator unic in reteaua de internet si este utilizata cu scopul de a pune la dispozitie locatia reala a unui site web. Aceasta functioneaza intr-un mod asemanator cu un cod postal, fiind necesara pentru orice vizitator care doreste sa-ti acceseze paginile. Serviciile de web hosting iti pun intotdeauna la dispozitie o adresa IP, insa aceasta poate fi de doua tipuri si este important sa cunosti diferentele intre ele.

Ce reprezinta adresa IP partajata?

Adresele IP de tip shared sunt impartite intre mai multi utilizatori ale aceluiasi furnizor. Companiile de hosting prefera sa gazduiasca site-urile in acest mod din cauza costurilor reduse si a faptului ca majoritatea clientilor nu au nevoie de mai mult.

Dezavantajul principal in aceasta situatie consta in faptul ca exista unele persoane care incearca sa creeze continut ilegal sau contacteaza diversi virusi si adresa ta este aceeasi cu a lor. Acest lucru poate duce la penalitati din partea motoarelor de cautare si iti poate afecta reputatia intr-un mod negativ. Totusi, sunt folosite diverse programe in serviciul de web hosting si se fac verificari in mod constant, pentru a se asigura o functionare optima si livrarea unui continut adecvat pentru toata lumea.

Ce reprezinta adresa IP dedicata?

Adresa IP dedicata iti apartine in totalitate. Astfel, nu mai este nevoie sa o imparti cu nimeni altcineva si doar tu esti responsabil de ceea ce se intampla. Daca multe site-uri ale furnizorului sunt marcate drept SPAM, nu vei intampina probleme. In mod contrar, un IP dedicat in serviciile de web hosting poate spori vizibilitatea paginilor in motoarele de cautare, deoarece link-urile par de incredere.

Pe langa asta, dispui de mai multa protectie in cazului unui atac cibernetic si sunt sanse mai mici sa contactezi un virus. Un alt avantaj al adresei IP dedicate consta in faptul ca ai acces la site oricand ai nevoie. Daca iti doresti sa-l modifici inainte de publicare sau sa-l muti pe alt server poti tasta IP-ul in browser si acesta se va incarca, fara sa schimbi setarile DNS ale domeniului.

Ce legatura exista intre adresele IP si certificatele SSL?

In trecut, adresele IP dedicate in serverele de web hosting reprezentau cerinte obligatorii pentru a putea obtine un certificat SSL. Acest lucru nu mai este insa valabil in prezent, deoarece tehnologia a evoluat si se poate face legatura direct cu numele serverului. Cu toate acestea, mai multe certificate SSL pe o adresa IP partajata pot cauza probleme pentru versiunile mai vechi ale anumitor browsere. Pe de alta parte, adresa IP dedicata ajuta la evitarea acestui scenariu.

Cand ai nevoie de un IP dedicat in planul de web hosting?

In majoritatea cazurilor, un IP partajat este suficient pentru a-ti rula website-ul in conditii de siguranta. Cu toate acestea, daca decizi sa te muti de la shared hosting pe servere dedicate si doresti sa faci o configuratie unica, atunci ar fi pacat sa nu profiti de avantajele acestei optiuni.

Adresele IP unice sunt rare, astfel ca poti rula aplicatii sau scripturi mai complexe decat cele obisnuite. In plus, nu vor exista probleme la configurarea adreselor de e-mail. Desi nu orice site web trebuie sa aiba o adresa IP dedicata, poti lua in considerare adaugarea acestuia atunci cand achizitionezi un pachet de web hosting avansat.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii