În calitate de vicepreședinte AMR, / Primarul Petroșaniului a participat la un...

În calitate de vicepreședinte AMR, / Primarul Petroșaniului a participat la un eveniment din Capitală, organizat de Ambasada Franței la Institutul Cultural Francez, legat de drama prin care trece poporul ucrainean

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, ne-a comunicat joi 18 martie faptul că se află prezent la București, în calitate de vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România, la seminarul organizat de Ambasada Franței în România, un eveniment legat de invazia rusească asupra teritoriilor ucrainene care a produs atâtea și atâtea drame și pierderi de vieți omenești.

La evenimentul găzduit de Institutul Cultural Francez a fost prezent și Excelența Sa, ambasadorul Franței în România, doamna Laurence Auer, precum și o serie de diplomați din cadrul Ambasadei Franței, alături de reprezentanți ai autorităților române, inclusiv primari din cadrul AMR și din conducerea acestei asociații. La discuții au luat parte alături de cei amintiți și primari sau viceprimari din Franța, firește, în sistem on-line.

„ Simpozionul, generat de drama umanitară imensă prin care trece poporul ucrainean și de mobilizarea autorităților locale, se desfășoară la Institutul Cultural Francez și, pe lângă reprezentanți ai autorităților din România, la discuții iau parte, în sistem online, și primari sau viceprimari din Paris, Tours, Granville, Calvados, Nancy, precum și din regiunea Bourgogne Franche – Comte.

Comunitățile locale din Franța și România sunt conectate, de mulți ani, prin legături de cooperare, înfrățire și parteneriate și se întâlnesc regulat în cadrul Forumurilor de cooperare.

Confruntați cu situația dramatică din Ucraina, colectivitățile teritoriale sunt mai mult ca niciodată mobilizate pentru a-și susține, în mod concret, colegii din Ucraina și pentru a răspunde solicitărilor autorităților locale din țările care se află în prima linie, în special pentru primirea refugiaților. De asemenea, colectivitățile teritoriale se angajează să sprijine colegii din Moldova în aceste vremuri dificile, în care este nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate”, a transmis primarul Petroșaniului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii