După ce Primăria Petroșani s-a apucat să reabiliteze mai multe loturi de străzi de prin tot municipiul cu bani de la bugetul local, multe din ele primind „botezul” asfaltului pentru prima oară, dar și rigole sau ziduri de sprijin în anumite cazuri, investiții locale așteptate de ani de zile de către cetățenii care locuiesc acolo și despre care ziarul nostru a tot relatat anul acesta, începând din această săptămână, de data aceasta în cadrul Programului anual de întreținere și reparații, a venit rândul altor două străzi importante din zona de peste linia ferată, așa numita „zonă industrială” a municipiului de la poalele Parângului.
Două străzi importante pentru care se așteaptă finanțare pentru reabilitare totală
Este vorba de străzile Lunca și Cuza Vodă, două căi de transport importante, la care trebuia intervenit deoarece erau aproape praf și pulbere pe anumite tronsoane, mai ales acum, primăvara, după ieșirea din iarnă. Sunt două străzi pentru care Primăria Petroșani, după cum ne-a spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, speră să se primească anul acesta finanțare de la bugetul național, pe program național, pentru reabilitarea lor totală, așa cum se așteaptă și pentru străzile Maleia și Slătinioara. Până atunci, străzile acestea au intrat sau vor intra, cum e cazul străzii Cuza Vodă, în reparații, prin turnare de covor asfaltic pe anumite segmente, cum s-a început deja de luni 9 mai pe strada Lunca, sau prin plombări ale gropilor din asfalt.
De la primarul Petroșaniului am aflat că s-a început de la intersecția străzii 1 Decembrie, din zona viaductului și se va continua pe Lunca până la intersecția cu strada Vișinilor. Apoi, se va trece pe segmentul de la barieră și până la sediul Apa Serv, vorbind aici de strada Cuza Vodă. De asemenea, tot în Colonia Petroșani sunt vizate lucrări de reparații pe anumite străzi, precum strada Tudor Vladimirescu, strada Vlad Țepeș și altele.
Urmează și alte străzi din Colonie, alei și trotuare prin tot orașul
După ce acest proces de reparații va fi finalizat, urmează undeva în vară, dar și la începutul toamnei reparații de alei și trotuare peste tot unde e nevoie, ba chiar, din câte am înțeles, vor fi turnate și covoare asfaltice pe trotuarele care nu au mai primit asfalt de vreo 30 de ani, poate și mai bine și pe unde când plouă se circulă greu. Aici, ca exemplu, deși am putea da cel puțin alte cinci, vorbim de trotuarul din spatele blocului 4 de pe strada Avram Iancu, cel care merge paralel cu blocul și cu marea parcare de mașini ce a fost făcută de primărie nu tare demult. Acolo, toate ar fi bune și practice, dar a rămas „neatins” acel trotuar de vreo 30 de metri, care, când plouă, este un adevărat canal navigabil de ambarcațiuni mici, gen plută, barcă pneumatică. Au mai venit să „sprijine” și cei care au lucrat la canalizare pentru proiectul „Apa Serv” și au mai lăsat și ei „urme” cu săpăturile, ca și la parcarea nouă de altfel (s-a făcut un găuroi în asfalt acolo de toată frumusețea de bine ce a fost turnat asfaltul după intervenție de către acea firmă, asta după ce, repetăm, parcarea de zeci de locuri și cea mai mare din zonă a fost nou-nouță până atunci (!), fiind realizată de primărie din fonduri proprii). Noi am atras atenția la început și am spus că așa se va întâmpla, observând cum s-a lucrat… Unii s-au și supărat că am scris. Dar am avut se vede dreptate. Poate că nu ar strica și probabil că așa e prevăzut și în contract, ca firma respectivă să vină să cu „reparația reparării”, cel puțin asta ar trebui primăria să ceară acum până ce mai există garanție.