În anul școlar 2022-2023 / Primăria Lupeni acordă peste 520 de burse...

În anul școlar 2022-2023 / Primăria Lupeni acordă peste 520 de burse școlare

Timp de citire: 3 minute

După ce nu demult v-am adus la cunoștință situația în materie de burse ale elevilor la Petroșani, trecem cu acest subiect în vestul Văii Jiului la Lupeni.

 

528 de elevi bursieri

Municipiul Lupeni are în prezent un număr de 528 de elevi bursieri. Ei învață la școlile gimnaziale și la cele două licee din localitate. Acest lucru a fost validat printr-o hotărâre de consiliu local inițiată de primarul Lucian Resmeriță. Potrivit legii ele vor fi acordate în anul școlar 2022-2023.

 

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” și Școala Gimnazială nr. 3 – cei mai mulți bursieri de merit: 128 și 49

Dar să vedem împreună care este liceul și școala gimnazială care au cei mai mulți bursieri, inclusiv bursele de merit, cele care sunt „oglinda” rezultatelor la concursurile naționale și olimpiade la orice unitate de învățământ. Cel mai bine la acest capitol stau cei de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”. Nu degeaba după rezultatele școlare din ultimii ani, acest liceu este printre cele mai bune din județul Hunedoara. Acest fapt se oglindește cel mai bine în bursele de merit, nu mai puțin de 128! Alături de aceste burse mai există la acest liceu un număr de 52 de burse de studiu și un număr de 147 burse sociale. Deci, un total de 327 de elevi bursieri.

La școlile gimnaziale Școala Gimnazială nr.3 este pe locul I anul acesta la bursele de merit, cu 49 astfel de burse. Alte 14 burse de studiu și 111 burse sociale întregesc numărul total de burse pentru elevi de la această importantă școală din Lupeni.

 

Pentru primar și administrația locală „copiii sunt pe primul loc”. Stop abandonului școlar!

Primarul Lucian Resmeriță ne spune, nu doar în calitate de edil șef, ci și de profesor la bază, că Primăria Lupeni și Consiliul Local Lupeni și-au propus încă de la începutul mandatului să încurajeze performanța elevilor și să descurajeze abandonul școlar.

„Pentru bursa de performanță se acordă 500 lei pe lună, pentru bursa de merit 200 lei pe lună, iar pentru bursa socială 200 lei pe lună, în timp ce bursa de studiu este de 150 lei pe lună. Încercăm prin toate formele și mijloacele legale pe care le avem la îndemână să sprijinim elevii și familiile lor, astfel încât să avem cât mai puține, spre deloc dacă se poate, abandonuri școlare. Se știe că abandonul școlar este forma cea mai urâtă care poate duce un copil, un adolescent la pierzanie, în sensul că viața acestuia îi va fi distrusă fiindcă viitorul nu poate fi unul optimist. Din moment ce a abandonat studiile și cartea, respectivul elev nu va avea posibilitatea să se califice într-un domeniu, ba chiar va avea mari greutăți să se angajeze cu un salariu decent. De aceea, încercăm să conștientizăm și părinții elevilor, aflați la rândul lor, în cele mai multe cazuri, în nevoi sociale că trebuie să-și dea copiii la școală și la grădiniță și apoi să încerce să-i îndrepte spre vreun liceu, sau dacă nu, spre învățarea unei meserii. Aceste burse școlare sunt și ele un mic sprijin pe care-l acordăm acestor copii, dar și copiilor merituoși, care aduc școlilor, familiilor lor și lor personal satisfacții prin rezultatele bune pe care le au la învățătură. Suntem alături de copiii noștri și tocmai de aceea am răspuns pozitiv la toate solicitările primite de la centrele de execuție bugetară din cadrul sistemului local de învățământ. Copiii rămân, cel puțin în viziunea mea, dar sunt convins că și al tuturor oamenilor de bine din Lupeni, prioritatea numărul unu și de aceea prin proiecte europene am reușit să prindem investiții prin care toate școlile sau liceele noastre să fie reabilitate și modernizate. Ei sunt viitorul comunității, ai țării de ce nu, și de aceea facem tot ce trebuie pentru a le crea condiții de învățământ și de a susține procesul educațional, dar și pe linie de recreere și mișcare, precum cinematograful sau bazinul didactic de înot, terenurile de sport ori locurile de joacă din parcuri. An de an, Lupeniul se transformă în bine, iar pentru tineri și copii facem tot ce trebuie pe toate liniile”, ne-a declarat Lucian Resmeriță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii