În afară de alte câteva mari investiții de pe raza localității din...

În afară de alte câteva mari investiții de pe raza localității din 2021, / Doar pentru trei drumuri și o mare parcare Primăria Petroșani propune investiții de aproape 15 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Câteva investiții importante pentru municipiul Petroșani sunt propuse anul acesta de către primărie, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, cel care pentru ședința ordinară de consiliu local ce va avea loc chiar în ziua de „Bunavestire”, pe 25 martie, a pus pe ordinea de zi trei proiecte de hotărâre în acest sens, lucrări ce însumează cheltuirea a aproape 15 milioane de lei.

 

Primele străzi – Maleia și Vasile Milea

Vom începe cu proiectul ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul  de investiții „Reabilitarea și modernizarea străzilor General Vasile Milea și Maleia din municipiu”, străzi care în urma lucrărilor de canalizare au rămas cu serioase probleme din cauza gurilor de canalizare. Aceste capace de cămine sunt în momentul de față sub nivelul șoselei, niște adevărate obstacole ce creează serioase probleme șoferilor care circulă pe-acolo în sus și în jos.

Cum strada Maleia este și strada care duce spre Stațiunea Parâng, dar mai ales spre zona de îmbarcare la telescaunul vechi și spre zona Rusu, la telescaunul nou, această lucrare era absolut necesară.

Din proiectul inițiat de primar am înțeles că lucrările de reabilitare și de modernizare la aceste două străzi se vor executa pe o lungime de peste 3,5 km, pe o lățime variabilă a părții carosabile de aproximativ 7 metri. Pe lângă lucrările de la drum, vor fi efectuate lucrări ce vizează scurgerea apelor prin rigole carosabile și rigole în acostament, amplasate pe ambele sensuri de drum. Totodată, vor fi amenajate și 12 străzi laterale pe o lungime de 15 metri de la drumul principal. Se vor ridica și 232 de capace de cămine la cota drumului și se vor înlocui un număr de 85 de astfel de capace deteriorate.

Valoarea totală a lucrărilor, conform devizului general, este de 8.611.795 lei,31 lei cu TVA.

 

Nu a fost uitată nici strada Slătinoara

Un al doilea proiect de hotărâre în cadrul acestei viitoare ședințe de consiliu local de la Petroșani va fi legat de aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea străzii Slătinioara”. O stradă de la care anul trecut și anii trecuți ZVJ vă prezenta cum stă situația. Ei bine, ceea ce ne spunea tot anul trecut primarul Tiberiu Iacob-Ridzi se adeverește, vor fi lucrări ample la acest drum pe o distanță de 1.745 ml și pe lățimea variabilă a părții carosabile de circa 3,00-3,5 m.

Din proiect înțelegem că se vor executa lucrări mecanizate de terasamente, executate cu buldozerul și excavatorul, apoi aceste terasamente se vor compacta cu cilindrul compresor, iar după alte câteva lucrări se va turna covorul asfaltic pe toată lungimea drumului. Totodată, se vor crea rigole de beton în acostament amplasate pe partea dreaptă a drumului. Nu în ultimul rând, lucrarea mai prevede execuția a 6 podețe tubulare, ziduri de sprijin din gabion cu înălțimea de 2 metri și lungimea totală de 636 ml. Un număr de 4 străzi laterale vor fi amenajate pe o lungime de 15 m de la intrarea din strada principală.

Valoarea totală a lucrărilor, conform devizului general, este de: 5.049.725,70 lei cu TVA.

 

Parcare cu peste 100 de locuri de parcare în zona S.U.P.

În fine, cea de-a treia lucrare mare pe care primarul Petroșaniului și-o dorește a fi începută în acest an este legată de un alt subiect sensibil de care ZVJ a tot scris în ultimii ani. Este vorba de o mare parcare în zona Spitalului de Urgență din Petroșani, o zonă care, în anumite perioade ale zilelor lucrătoare este deosebit de aglomerată, mașinile celor ce vin la spital sau policlinică fiind parcate și ulterior blocate peste tot pe-acolo.

„Prin realizarea acestei parcări și a străzii de acces la aceasta, se vor realiza 102 locuri de parcare”, menționează primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, vorbind despre necesitatea unei astfel de parcări în zona spitalului.

Valoarea totală a acestei lucrări, conform devizului general, va scoate de la bugetul local suma de peste 1.200.000 lei cu TVA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii