În 11 localități s-a lucrat toată noaptea pentru a scoate apa din...

În 11 localități s-a lucrat toată noaptea pentru a scoate apa din gospodării. 3 localități au fost temporar izolate

Timp de citire: un minut

A fost noapte albă pentru oamenii ale căror gospodării au fost inundate de apă. De astăzi nu mai plouă și au răgaz de la vreme să își curețe curțile și casele. Inundațiile au afectat gospodării din  localităţile Lunca, Simeria, Cristur, Fizeş, Peştişu Mare, Peştişu Mic, Josani, Jeledinţi, Hărţăgani, Brad şi Crişcior. În total, au fost afectate de ploile torenţiale ce au generat scurgeri pe versanţi 15 locuinţe şi 250 gospodării, situate în localităţi din centrul şi nordul judeţului Hunedoara.

În operaţiuni au fost  implicaţi 124 pompieri, 31 jandarmi, 18 poliţişti şi 36 de voluntari, care intervin în sprijinul populaţiei atât prin evacuarea, cu ajutorul motopompelor, a apei din locuinţe şi gospodării cât şi prin construirea unor diguri din saci cu nisip pe segmente ale râului Crişul Alb şi Valea Geoagiului.

DN 76 a fost blocat la km 4, iar DJ 706 A, în localitatea Fizeş a fost deteriorat din cauza torenţilor generaţi de ploile torenţiale. Drumul judeţean afectat a generat izolarea localităţilor Barbura, Fizeş şi Lunca, în care se află 180 de oameni.

La ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Ovidiu Vasilică, 20 de pompieri din judeţele Bihor şi Gorj au acționat în cursul nopţii, solidar cu echipele de intervenţie hunedorene cu 2 motopompe de mare tonaj şi 4 motopompe transportabile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii