Imagini (superbe) de primăvară din Lupeni / l Planurile primarului Resmeriță de...

Imagini (superbe) de primăvară din Lupeni / l Planurile primarului Resmeriță de înfrumusețare a municipiului

Timp de citire: 2 minute

Așa cum scriam înainte de Sfintele Paști de municipiul de la poalele Parângului, așa scriem și azi de municipiul de la poalele Munților Vâlcan-Straja, municipiul Lupeni, în sensul că uneori o imagine spune cât o mie de cuvinte.

 

Da, Lupeniul din această primăvară arată superb, iar fotografiile pe care le anexăm sunt mai mult decât relevante. Imaginile din parcurile lupenene, sau din zona spitalului, ne arată cu cât gust s-au făcut amenajările și decorațiunile florale anul acesta. Peisagistul care se ocupă de această parte merită toate felicitările noastre. Și spunem asta deoarece știm de la primarul Lucian Resmeriță că la Lupeni pe latura de amenajări florale și de decorațiuni în parcuri sau în zone verzi, sau pe partea de iluminat decorativ nu se face nimic până ce primarul nu se consultă cu un amic arhitect peisagist. Ceea ce înseamnă profesionalism, și de aici și această ambianță de culori din parcurile orașului sau din zonele publice centrale, acolo unde primăria pune florile și toaletează zona verde primăvară de primăvară.

„Lucrăm mereu și an de an la spațiile verzi și la parcurile orașului, deoarece considerăm acest lucru ca și pe o carte de vizită. A fi un bun gospodar înseamnă și să te preocupe aceste oaze verzi, pline de viață, de freamăt, acolo unde fiecare lupenean, o dată, de zece ori sau de cinzeci de ori pe an merge să se relaxeze, uneori singur, alteori alături de familie sau de prieteni. Pentru o localitate, cel puțin eu sunt de această părere, contează foarte mult cum arată imaginea unui parc, a unei zone verzi, mai ales în locurile publice mai aglomerate sau centrale, dar și cum arată clădirile publice. Clădiri publice care încet, dar sigur, și-au schimbat ori își vor schimba fațada și spun asta gândindu-mă la clădirea spitalului, la Palatul Cultural Minerul, la Cinematograful Cultural, dar și la clădirile ce vor urma, inclusiv clădirea primăriei noastre.

Să sperăm că o dată cu proiectele ce urmează pe reabilitări energetice de blocuri, vom schimba în bine și fațadele blocurilor de locuințe și ale acoperișurilor, un proces ce va dura poate și 15-20 de ani, pentru că se știe, nu bați din palme și implementezi proiectul la toate blocurile odată. Aceste chestiuni se fac pe rând, procesul nu este unul simplu, iar fondurile europene nu ajung imediat ce ai depus proiectul. Asta vrem să facem la Lupeni, să creăm o imagine frumoasă, să facem împreună cu cetățenii unul dintre cele mai frumoase orașe de munte din România! Da, cu toții și uniți vom reuși”, ne-a transmis primarul Lucian Resmeriță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii