Iluminatul cu LED – Avantaje şi Dezavantaje

Iluminatul cu LED – Avantaje şi Dezavantaje

Timp de citire: 2 minute

Becurile cu Led sunt cel mai nou şi interesant progres tehnologic în industria de iluminat. Apărute relativ recent pe piaţă, şi-au câştigat popularitate pe piaţa datorită avantajelor sale: iluminare de calitate, rezistenta şi durata lungă de viaţă, de peste 20 de ori mai mare decât lămpile fluorescente sau cu incandescentă.

În acest moment, există pe piaţa surse şi module cu Led-uri care sunt suficient de puternice pentru a fi utilizate că iluminat de infrastructură precum iluminatul stradal şi chiar cel arhitectural al clădirilor de birouri, stadioanelor şi podurilor. Se dovedesc a fi foarte folositoare că sursa primară de lumină în fabrici de producţie, depozite şi alte spaţii utilitare.

Rezistenţa vine de la faptul că LED-urile sunt fabricate din material solid, fără filament sau tub care sunt uşor deteriorabile. Au avantaje şi din punct de vedere ecologic pentru că nu conţin mercur sau alte metale periculoase pentru mediu spre deosebire de lămpile de economisire a energiei şi sunt 100% reciclabile. Becurile LED conţin compuşi chimici responsabili pentru culoarea luminii (fosfor) care nu dăunează mediului.

Mai mult decât atât, nu au perioada de încălzire şi se aprind imediat în câteva nanosecunde. Tehnologia LED vine cu posibilitatea de a obţine fiecare culoare deşi cele de bază sunt alb, roşu, albastru şi verde.

Siguranţa, este probabil unul dintre cele mai importante avantaje vorba când vine vorba de iluminarea cu LED-uri. Riscul numărul unu în ceea ce priveşte iluminatul este emisia de căldură. La becurile obişnuite, doar 10% din energia electrică este utilizată pentru lumina propriu zisa asta însemnând că sunt extrem de ineficiente în comparaţie cu becurile cu LED. În plus, deoarece LED-urile consuma mai puţină energie, ele pot funcţiona eficient pe sistemele electrice de joasă tensiune. Acestea sunt, în general, mult mai sigure în cazul în care ceva nu merge bine.

Cu toate aceste avantaje, iluminarea cu Led-uri are şi anumite limitări Care sunt acestea?

1. Preţul – iluminatul cu LED-uri este o investiţie mai mare decât o sursă de iluminare tradiţională. Este totuşi de reţinut că durata de viaţă este mult mai lungă decât becurile obişnuite şi în acelaşi timp consuma de câteva ori mai puţină energie decât vechiul tip de iluminat. De exemplu, în timpul funcţionarii unei singure surse de lumină cu LED de o calitate bună, ne-ar fi obligat să achiziţionăm între 5 şi 10 becuri de tip vechi care nu ar fi dus neapărat la cheltuieli mai mici.

2. Becurile LED îşi pot schimba culoarea în funcţie de durată de viaţă şi a temperaturii. De altfel, două LED-uri albe distincte pot avea o culoare diferită afectând modul în care culoarea este percepută.

Toate LED-urile reprezintă o tehnologie incredibil de utilă, care devine rapid prima alegere a dezvoltatorilor imobiliari rezidenţiali şi comerciali, a operatorilor instalaţiilor şi a experţilor în iluminat. Dacă sunteţi în căutarea de mai multe informaţii despre LED-uri sau aveţi în vedere o conversie de iluminat cu LED-uri la dumneavoastră acasă găsiţi pe www.electric14.ro o gamă variată de produse cere va facilita acest proces. În ultimii ani, trendurile în iluminatul interior mizează mult pe tehnologia LED iar alegerile nu sunt tocmai uşoare pentru produsele se aleg diferit în funcţie de dimensiunea spaţiului, modelul corpurilor alese, tipul camerei şi bineînţeles opţiune personală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii