Ile a fost optimist înainte de întrevederea cu Vasile Dîncu şi mai...

Ile a fost optimist înainte de întrevederea cu Vasile Dîncu şi mai optimist după plecarea viceprim-ministrului

Timp de citire: 2 minute
Vineri dimineaţa, Gheorghe Ile îşi vedea de treabă în biroul lui. Semna, ca primarul, câteva certificate de naştere şi actele care aşteptau cuminte în mapa care-i stătea la stânga. 
Aflase deja despre
modificarea survenită în programul vizitei vicepremierului Vasile Dîncu şi se străduia să rezolve tot ce avea până în jurul amiezii, când ar fi urmat să apară oaspetele de la Guvern. Pentru Ile, aşa cum avea el să mustăcească şi să se laude, mai târziu, şi în faţa plutonului de ziarişti din holul primăriei, alegerea Vulcanului ca loc de întâlnire a lui vicepremierului cu toţi primarii din Valea Jiului nu a fost ceva întâmplător.
Când, în urmă
cu puţin timp, el a fost, împreună cu alţi mari din administraţia publică locală de la noi, cu căciula-n mână la Ministerul Administraţiei, Vasile Dîncu i-ar fi zis că, hai, uite, la tine o să vin, ca să văd ce-ai făcut în trei mandate! Aşadar, vineri dimineaţa, în timp ce el dădea autografe de primar, eu încercam să memorez programul modificat al vizitei. „Cum zici că va fi? Eşti optimist în privinţa interesului arătat pentru Valea Jiului?”, l-am întrebat, la un moment dat, pe Ile. „Da”, mi-a zis el rapid şi fără ca ochii să-i clipească după ochelari. „Da, cred că, de data asta, o să se schimbe ceva în bine şi la noi!”, a continuat el.
Mai târziu, în jurul orei
trei după amiaza, după încheierea discuţiilor pe care vicepremierul le-a avut cu primarii, Gheorghe Ile era şi mai optimist. Nu-şi mai încăpea în epidermă de fericit ce era. De parcă, cu câteva minute înainte, ministrul de la Administraţie i-ar fi încărcat bugetul local cu câteva miliarde de lei vechi. Cum proceda madam Elena Udrea, când ea era la butoanele care manevrau înmulţirea lovelelor administraţiilor publice locale. Omul era super mulţumit de ceea ce propusese Vasile Dîncu: „Vicepremierul a venit cu soluţii realiste de redresare a Văii Jiului şi a promis solemn ca va lucra, împreună cu noi, la materializarea lor!”.
În afară de asta.
lui Ile i-a plăcut enorm chestia cu conurbaţia Văii Jiului, idee susţinută şi de viceprim-ministrul Dîncu. O administraţie centrală a Văii Jiului la care cele şase localităţi care o alcătuiesc să funcţioneze ca raioane, ca sectoare, mă rog, ar fi ceva ideal, este de acord şi primarul Vulcanului. Întrebat dacă l-ar încânta să fie el cel care să fie primar general al Văii Jiului, Gheorghe Ile nu a stat prea repede pe gânduri. Nu numai că i-ar plăcea, dar e singurul care ar putea ocupa funcţia asta. Şi aşa, după acest al patrulea mandat, nu mai are de gând să candideze la Primăria Vulcanului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii