Hunedoara / Un singur pas pentru construcția noului stadion

Hunedoara / Un singur pas pentru construcția noului stadion

Timp de citire: un minut

Noul stadion care se dorește a fi ridicat în municipiul Hunedoara, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, va avea 10.500 de locuri dispuse pe trei „inele”, parcare subterană, două căi de acces rutier, mai multe zone pietonale și toate facilitățile unei astfel de construcții, la standardele actuale.

 

Valoarea totală a investiției necesare este estimată la 64 de milioane de euro.

„Mai este un pas important pentru a ajunge la faza construirii efective a noului stadion. Hotărârea de guvern. Abia după aceea, Compania Națională de Investiții va putea să înceapă procedurile de licitație pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de proiectul tehnic efectiv și de lucrările în sine. Eu sper ca ridicarea noului stadion de la Hunedoara să înceapă în vara anului 2023. Sunt conștient că microbiștii hunedoreni sunt nerăbdători, dar nu se poate sări nicio etapă, mai ales că este vorba despre o investiție consistentă, estimată la 64 de milioane de euro, susținută integral din bugetul CNI. În 2025 ar putea fi finalizat, o să fie perla coroanei Hunedoarei. Vom susține cu tot ce putem acest proiect foarte important nu doar pentru oraș, ci pentru întregul județ”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Noul stadion va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene fotbalistice hunedorene. Cheltuielile de demolare a vechiului stadion vor fi suportate de Primăria municipiului Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii