HUNEDOARA NOUĂ – “Hunedoara destinaţie turistică”

HUNEDOARA NOUĂ – “Hunedoara destinaţie turistică”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

În proiectul „Hunedoara de legendă” spuneam că vom apela la profesioniști pentru dezvoltarea turistică a județului. Am făcut deja un pas în această direcție și împreună cu Lucian Stanciu am stabilit un plan în nouă puncte pentru HUNEDOARA NOUĂ – Hunedoara destinație turistică. Lucian Stanciu este vicepreședinte FPTR (Federația Patronatelor din Turismul Românesc), doctorand în managementul ospitalității și un om cu o vastă experiență în turism dobândită în funcții de conducere ale unor hoteluri și lanțuri hoteliere din România și Austria. Iată ce vă propunem, ca punct de plecare în dezvoltarea turistică a județului Hunedoara:
1. Dezvoltarea infrastructurii turistice, care include drumuri de acces la obiective, acces la facilități de cazare și masă, acces la servicii turistice, de transport, comerciale, medicale, financiar – bancare etc.
2. Elaborarea Strategiei de dezvoltare și promovare turistică a județului în perioada 2021-2030 de către o echipă formată din cadre didactice și cercetători de la universități de elită din România. Atragerea de fonduri europene pe baza acestei strategii.
3. Investiții în reabilitarea obiectivelor istorice aflate în patrimoniul consiliului județean.
4. Facilități fiscale și legislative la nivel județean pentru investitorii privați din turism. Cooptarea mediului privat din turism la luarea deciziilor prin înființarea Organizației de Management al Destinației Turistice Hunedoara.
5. Creșterea potențialului turistic al județului prin dezvoltarea patrimoniului turistic. Acest lucru se poate realiza prin înființarea de trasee  turistice noi, parcuri tematice pe modelul celor din Europa, prin organizarea de evenimente culturale și sportive care să capete renume național și internațional etc.
6. Interconectarea principalelor obiective turistice prin două trasee de transport turistic, unul cu plecare din Deva, iar celălalt cu plecare din Petroșani, care vor avea un punct de conexiune. Astfel accesul la obiectivele majore turistice va fi asigurat din orice punct al județului.
7. Introducerea cardului turistic la nivel județean, care va oferi posesorilor acces prioritar și la prețuri preferențiale la obiectivele turistice, transport gratuit în județ, reduceri substanțiale la servicii de cazare, masă, entertaiment, asigurare de călătorie ș.a.
8. Promovarea profesionistă a județului Hunedoara prin înființarea unei structuri dedicate turismului în cadrul consiliului județean.  Urmărirea permanentă și raportarea periodică a evoluției indicatorilor turistici precum capacitate de cazare, număr de sosiri, număr de înnoptări, durata sejurului etc.
9. Consacrarea județului Hunedoara drept destinație turistică de vacanță prin valorificarea potențialului turistic al județului, dezvolatarea economică a județului prin dezvoltarea turistică.
În al doilea județ ca potențial turistic din România și în cel mai probabil primul din punct de vedere al patrimoniului turistic, turismul trebuie să fie nu doar o alternativă, ci și un pilon de dezvoltare economică!
Echipa PNL – UDMR – PNȚCD cu sprijinul USR, PLUS, FDGR poate pune județul Hunedoara pe harta turistică europeană! Alături de profesioniști din domeniu, de mediul privat de afaceri și de dumneaovoastră, pentru dezvoltarea județului vom face HUNEDOARA NOUĂ – “Hunedoara destinație turistică”!
Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara CUI 21200012

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii