Hunedoara. Începând de astăzi se distribuie alimentele pentru persoanele defavorizate

Hunedoara. Începând de astăzi se distribuie alimentele pentru persoanele defavorizate

Timp de citire: un minut

Începând de astăzi, între orele 08.00- 14.00, se distribuie ajutoarele alimentare pentru persoanele defavorizate. Distribuirea se face la subsolul Complexului Piața Dunărea, de pe strada Mihai Viteazu.

În cadrul POAD 2015/2016 ajutoarele vor fi distribuite în două cutii de carton cu conținut identic, în fiecare cutie se vor afla următoarele produse alimentare si cantități: faină albă de grâu- pungă de 1 kg., mălai 2 kg., paste făinoase, 2 litri ulei, 1 kg. zahăr, o conservă de carne de vită, un pateu de porc, o pungă de orez, o conservă de parte de tomate, fasole boabe.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) asigură pe întreaga perioadă 2014 – 2020 distribuția gratuită de ajutoare alimentare în toate localitățile din țară, în favoarea persoanelor dezavantajate. Programul este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național. Alimentele distribuite în cadrul acestor programe au cunoscut o permanentă diversificare pornindu-se de la 2, 3 alimente în primii ani, faina, mălai, zahar, și ajungând la 10 alimente în prezent. Beneficiază de aceste alimente șomerii, familiile cu burse de întreținere, beneficiarii venitului minim garantat, persoanele cu handicap grav și accentuat. La ridicarea alimentelor persoanele îndreptățite trebuie să se prezinte cu buletinele și dovezile calității de beneficiar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii