Hațeg. Campania anti-violență marcată cu o cafteală ca-n filme între liceene

Hațeg. Campania anti-violență marcată cu o cafteală ca-n filme între liceene

Timp de citire: 2 minute

Scene greu de privit, darămite de trăit, au avut loc la sfârșitul săptămânii în apropierea liceului din Hațeg. Patru adolescente și-au reglat conturile prin forța fizică, totul sub ochii colegilor, care parcă priveau un meci de box. Poliția cercetează cazul, iar conducerea liceului și inspectoratul școlar fac și ele o anchetă. Poate și de aceea unii elevi, din fericire puțini, vor să facă școală mai puțin.

Joi, strada din imediata apropiere a Colegiului Național „I.C. Brătianu” din Hațeg s-a transformat în ring de box, când patru adolescente s-au luat la bătaie cu pumnii și picioarele. Cearta între adolescente ar fi pornit în drumul spre școală, în microbuzul școlar. Totul a degenerat, iar fetele au ales să-și regleze conturile prin forță fizică.

Este regretabil. Într-adevăr, în data de 1 februarie, a avut loc un incident între câteva eleve de la liceul din Hațeg. Evenimentul s-a petrecut înaintea începerii orelor de curs, înainte de 8. Conflictul a început încă din timpul transportului cu microbuzul școlar, iar la coborâre elevele au avut o altercație fizică. Unitatea școlară a demarat procedura de soluționare a cazurilor de violență, așa cum prevede procedura, au fost chemați părinți la școală și informați. În perioada următoarele elevele implicate atât cele agresoare cât și victimele, vor participa la activități de consiliere. Au fost anunțate și unitățile de jandarmerie și poliție care au preluat acest caz, iar luni va avea loc o ședință a consiliului clasei. Vom monitoriza și noi la nivelul inspectoratului școlar și vom sprijini elevele pentru a depăși acest eveniment nedorit. De asemenea, vom intensifica acțiunile de prevenire a violenței școlare”, a declarat Maria Ștefănie, inspector școlar general.

Și polițiștii au demarat verificări, sesizați fiind de către conducerea instituției de învățământ.

Ca urmare a sesizării unității de învățământ, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul poliției orașului Hațeg, care împreună cu echipajul de jandarmi care asigură perimetrul unității de învățământ au demarat verificări, au identificat toate persoanele implicate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, urmând a stabili concret circumstanțele comiterii faptei și participația fiecărei persoane bănuite de infracțiuni”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Nu este pentru prima dată când astfel de incidente au loc în județ, ultimul a avut loc la Hunedoara, în toamna anului trecut. Violența școlară crește într-un ritm alarmant. Culmea e că acest conflict – care s-a viralizat rapid, stârnind o serie de reacții in online – vine la doar 3 zile de când polițiștii hunedoreni au desfășurat o campanie preventivă, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, care a fost marcată în 30 ianuarie.

Colegiului Național „I.C. Brătianu” din Hațeg a fost verificat periodic de către structurile de ordine și siguranță publică ale poliției și jandarmeriei, fiind desfășurate activități de menținere a ordinii și liniștii publice în zona adiacentă unității de învățământ.

Liceenele au de dat acum explicații pentru comportamentul lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii