Guvernul Cîțu trebuie să arate prin fapte că respectă profesorii

Guvernul Cîțu trebuie să arate prin fapte că respectă profesorii

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat Comisia de Dialog Social la nivelul Instituției Prefectului-Județul Hunedoara, în urma solicitării Sindicatului  Învățământului Preuniversitar (S.I.P.) din Județul Hunedoara.

 

În cadrul discuțiilor, care au avut loc la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, din partea sindicatului au participat membrii Biroului Executiv al organizației județene și liderii tuturor organizațiilor de zonă.

Au fost prezenți subprefectul județului Hunedoara, Marcel Nicolae Morar și Inspectorul Școlar General, prof. Ilie Pârvan, împreună cu echipa managerială a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

Reprezentanții Sindicatului Învățământului Preuniversitar au prezentat prefectului solicitările angajaților pe care îi reprezintă.

Acestea sunt:

1. exceptarea personalului din învățământ de la măsura înghețării salariilor în anul 2021

2. calculul și plata corecte, prin raportare la salariul de bază în plată, a drepturilor salariale suplimentare, reglementate de Legea-cadru nr. 153/2017

3. acordarea sporurilor pentru condiții de muncă

4. dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ cu dispozitive și echipamente, în vederea reluării cursurilor față în față;

5. punerea la dispoziția unităților de învățământ, prin cabinetele medicale școlare, a unui număr suficient de teste rapide antigen COVID-19, atât pentru testarea săptămânală a salariaților, cât și pentru testarea elevilor/preșcolarilor care prezintă simptome specifice infecției cu SARS-COV-2;

6. finalizarea punerii în aplicare a  Legii nr. 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011;

7. decontarea integrală a cheltuielilor de navetă pentru personalul din învățământ, potrivit legislației în vigoare;

8. plata integrală și la termen a tranșelor din diferențele salariale stabilite prin hotărâri judecătorești în favoarea salariaților din învățământ, conform prevederilor legale aplicabile în materie precum și plata integrală și la timp a salariilor.

Prefectul Călin Petru Marian le-a transmis reprezentanților cadrelor didactice că va transmite, miercuri, 20 ianuarie, Ministerului Muncii solicitările sindicaliștilor.

Totodată, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a răspuns întrebărilor reprezentanților federației sindicale:

„Consider că solicitările sunt îndreptățite iar Instituția prefectului va face tot ce este posibil din punct de vedere instituțional ca acestea să ajungă la factorii de decizie din Guvernul României. Cu toții trecem printr-o perioadă nemaîntâlnită, complicată și dificilă. Pentru guvern, învățământul este o prioritate, de aceea vor fi găsite soluțiile necesare pentru ca profesorii și elevii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru un act didactic performant. Este foarte important să ne adaptăm cu toții, părinți, elevi și cadre didactice, noilor condiții de realizare a actului didactic.”

BIROUL DE PRESĂ AL PREFECTURII HUNEDOARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii