“Gulie” rade tot: 28 de goluri în poarta adversarilor

“Gulie” rade tot: 28 de goluri în poarta adversarilor

Timp de citire: 3 minute
Mihai Bălăuță zis și „Gulie” este la 18  ani cel mai în formă jucător al Jiului, fiind principalul marcator al echipei în partida din faza interjudețeană, când a marcat patru goluri și a calificat echipa sa în faza următoare. 
Mihai Bălăuță este motorul echipei de juniori pregătită de Cosmin Kanduth. Poreclit “Gulie” de către colegi, Bălăuță este noul produs al Jiului și cu siguranță vom mai auzi de le. De două ori campion județean cu echipa, jucătorul jiulist visează să ajungă din nou pe podiumul național la fel cum s-a întâmplat și anul trecut când Jiul a luat bronzul național. Susținut atât financiar, cât și moral de către părinții săi, Bălăuță crede că va ajunge în scurt timp fotbalist profesionist. “Nu cred că voi ajunge fotbalist profesionist ci sunt sigur că voi ajunge departe, pentru că îmi doresc foarte mult acest lucru și îi promit antrenorului Cosmin Kanduth că nu îl voi dezamăgi”, spune juniorul din Petrila. În partida cu Știința Turceni jucătorul lui Kanduth a jucat accidentat și în ciuda acestui lucru a reușit să marcheze trei goluri în tur și un gol în retur, golul din retur fiind cel care a decis calificarea grupării din Vale. “Am fost accidentat încă de la meciul din campionat cu Petrila, dar am strâns din dinți și am făcut tot ceea ce a depins de mine”, povestește fotbalistul.
Urmărit de ghinion
Anul trecut când a devenit campion județean și a câștigat și bronzul național, jucătorul a avut ghinionul să-și fractureze clavicula în semifinale și a pierdut finala. Anul acesta a jucat accidentat în partida cu Știința Turceni, dar speră să prindă finala națională pentru a-și lua revanșa. “Mai am un an de juniorat și în tot acest timp vreau să mă pregătesc serios și după îmi doresc să ajung la o echipă din eșaloanele superioare. Îmi doresc să joc măcar la liga a doua sau a treia, iar peste câțiva ani la Steaua, așa cum a ajuns Pintilii”, spune jucătorul. Atacant de meserie, „Gulie” a marcat 28 de goluri în actualul sezon, fiind golgheterul  echipei.
Următorul hop cu Sporting
În următoarea etapă, cea a fazei zonale, Jiul a fost repartizată în grupă cu echipele din Olt, Caracal și Sporting Pitești. Partidele vor începe vineri, 17 iunie, și vor avea loc la Pitești. “Avem meciuri grele, dar cel mai periculos adversar al nostru este Sporting Pitești. Dacă vom reuși să batem toate cele trei echipe atunci ne vom califica la faza finală, așa cum s-a întâmplat și anul trecut”. Antrenorul jucătorului, Cosmin Kanduth, spune că anul acesta va fi mai dificil pentru echipa sa pentru că a pierdut patru jucători de bază și dacă jiuliștii vor ajunge la faza finală atunci acest lucru va fi o performanță în sine. “Să fiu sincer, nu știu dacă vom mai avea șanse la podium, dar și în primele patru echipe ar fi o performanță”, a  spus Kanduth.
Primarul, alături de ei
Jucătorii Jiului au fost plăcut impresionați de faptul că primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, a venit la ei în vestiar înainte de meciul cu Turceni și i-a încurajat. “Îi mulțumim domnului primar pentru că a fost alături de noi și sperăm să-și respecte promisiunea aceea de a se întâlni cu noi în oraș la o pizza”, a spus fotbalistul care nu iartă nimic atunci când scapă în fața porții.
“Mihai Bălăuță este un jucător cu o forță explozivă nemaiîntâlnită, dar din păcate dacă nu își schimbă atitudinea față de acest joc se va lăsa de fotbal. I-am spus și lui lucrul acesta și sper să-l conștientizeze”, a mai declarat antrenorul acestuia, Cosmin Kanduth.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii