Grație primăriei și consiliului local, / 40 de copilași din Colonia de...

Grație primăriei și consiliului local, / 40 de copilași din Colonia de Jos a Petroșaniului au din această toamnă o grădiniță nouă

Timp de citire: 5 minute

Primarul i-a felicitat pe administratorul și pe directorii Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”

 

„Turul de forță” la deschiderile de an școlar de la toate școlile și liceele petroșenene s-a încheiat luni, 5 septembrie, pentru primarul Tiberiu Iacob-Ridzi la Școala Gimnazială nr. 2, despre care am relatat în ediția de ieri.

Astăzi vrem să vă povestim de la această școală altceva. Este vorba de clădirea din curtea școlii respective, care, după mai multe lucrări, arată cu totul altceva și care va fi o grădiniță ce va cuprinde două clase de copii de 20 de locuri fiecare.

 

40 de prichindei din Colonie vor învăța și se vor juca în casă nouă

După festivitatea de deschidere a noului an școlar, am mers împreună cu primarul Petroșaniului și cu doamna directoare a școlii să vedem cum arată interiorul grădiniței. Chiar dacă la acest moment pereții albi și proaspăt vopsiți și amenajați sunt goi, fără tablouri, desene, panouri și lucrări ale copiilor, cum se obișnuiește într-o astfel de clădire destinată copiilor pentru a prinde culoare și viață, totul arată ca la carte și putem spune fără să greșim că cei 40 de copii din Cartierul Colonie vor avea de-acum înainte condiții foarte bune la grădiniță, cu două săli spațioase, dotate cu mobilier nou și multe jocuri și jucării, cu un grup sanitar igienic și cu tot ce trebuie în el, dar și cu o curte, unde copiii au loc suficient să zburde și să se joace, un loc unde de la primarul Tiberiu Iacob-Ridzi am înțeles că în viitorul apropiat vor mai fi montate jocuri noi, mese și băncuțe.

 

Copiii de la Școala gimnazială nr. 2 și grădinița aferentă vor beneficia și de o masă caldă

„Anul acesta am deschis noua grădiniță ce funcționează în curtea acestei școli. Mă bucur că primăria și consiliul local au putut realiza acest obiectiv, unde zeci de copii din acest cartier vor putea veni la grădiniță, unde vor avea cele mai bune condiții, alături de doamnele educatoare. Este, după cum veți vedea, o clădire total reabilitată și modernizată, cu două săli de clasă, grup sanitar, cancelarie, anexe, coridoare și tot ce trebuie, cu uși și geamuri noi și sistem de încălzire. Cred că această investiție a fost de bun augur, iar lucrurile bune pentru această grădiniță și școala din Colonie nu se opresc aici. Și vă spun și de ce… La propunerea mea, Școala Gimnazială nr. 2 a fost cuprinsă într-un Program național ce cuprinde servirea unei mese calde din cadrul unui alt program ce prevede abandonul școlar. Deci, elevii de aici vor avea și câteo masă caldă zilnic. În toate acestea am primit un bun sprijin și din partea celor de la Colegiul Dimitrie Leonida, în subordinea cărora se află și Școala Gimnazială nr. 2. Dumnealor își fac treaba foarte bine și pe această cale îi felicit pe toți directorii și administratorii de la Colegiul Dimitrie Leonida, care s-au ocupat ca lucrurile să meargă bine și să se poată începe școala azi în condiții bune. Și nu doar pe ei, ci îi felicit pe toți directorii și administratorii de școli, licee și grădinițe care au reușit în aceste luni de vacanță mare, ce tocmai s-a încheiat, să-și facă bine treaba, astfel încât, azi, la începerea școlii, copiii, părinții lor și cadrele didactice să găsească condiții bune pentru reluarea cursurilor și pentru întregul proces educațional al copiilor noștri ce învață în Petroșani. Am mai spus și o mai spun: copiii sunt viitorul nostru și de aceea când e vorba de școli lăsăm totul și le acordăm prioritate. Este ceva normal și firesc să procedăm așa, dacă ținem la viitorul nostru și al acestei comunități locale și cred că așa se gândește peste tot prin țară sau ar trebui să se gândească”, a declarat pentru ZVJ, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

 

O doamnă director super… emoționată

După un scurt tur al grădiniței, profitând că cei mici au intrat alături de părinții lor și de doamnele educatoare în clase, cei mai mulți dintre ei fiind surprinși plăcut de prăjiturica găsită pe masă și de jucăriile ce-i așteptau, dar și de faptul că unii dintre ei sunt pentru prima dată într-o sală de „grădi”, am stat două minute de vorbă pe hol cu doamna director Mihaela Marița, foarte emoționată pe tot parcursul festivității dar și la declarația făcută ziarului.

„Este o zi plină de emoții pentru mine. Mă gândeam chiar mai înainte la festivitate că am parcă emoții mai mari decât copiii. Ori câți ani de muncă am avea, prima zi de școală este ceva încărcat, cu emoții și sentimente foarte puternice. Așteptăm cu drag copiii întotdeauna și acest lucru creează și emoții. De această grădiniță ce să vă zic… După cum vedeți, are tot ce trebuie, condițiile sunt bune, iar copiii după cum văd se bucură că sunt aici. Vor fi 40 de copii înscriși în cele două săli de clasă și sper ca acest loc să le fie și lor foarte drag. Mulțumim pe această cale primăriei și consiliului local, pentru că s-au ocupat de acest obiectiv, de care era mare nevoie în acest cartier, dar și pentru tot ce fac pentru școlile noastre în general”, ne-a spus directorul școlii.

 

Prieteniile din grădiniță nu se cam uită și pierd niciodată

Trecând apoi din nou prin clase, am observat, în primul rând, bucuria celor mici. Stăteau liniștiți pe scăunelele lor, uitându-se la ce este pe mese și pe lângă ele. „Uite, mami, eu acolo vreau să stau, nu aici”, s-a adresat un prichindel. „Dar, de ce?”, l-a întrebat mama. „Pentru că acolo stă prietenul meu și cu el vreau să stau!”, a spus cu fermitate băiețelul. Uimită, mama, îi spune: „Dar tu nici nu-l cunoști!”. „Ba da, am stat afară de vorbă și ne-am spus să fim prieteni!”, a venit imediat răspunsul. Aceasta fiind pofta băiatului, oarecum surprinsă, mama l-a mutat pe băiat lângă prieten. O mai mare bucurie pentru cei doi nu s-ar fi putut face! „E bine aici, acum?”, l-a întrebat din nou mama pe băiețel. „Daaaa!!!”, a venit răspunsul, ca un țipăt de bucurie și de victorie! Iată cum prieteniile încep rapid, nevinovat și pur la grădiniță, prima școală a vieții, și poate multe se termină după zeci și zeci de ani, până când unul dintre cei doi dispare din această lume. Acestea pot fi în timp cele mai trainice prietenii și poate și de aceea grădinița are și ea rolul ei, pe lângă alte chestiuni absolut benefice pentru un copil. De aceea, pur și simplu nu-i înțeleg pe cei care pur și simplu le fură aceste beneficii și bucurii ale vieții copiilor, nelăsându-i să meargă la grădiniță din tot felul de motive tâmpești. Dar asta e o altă discuție și o lăsăm, poate, pe altădată…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii