Gimnastică / „Ruşinea” care impune revenirea „acasă”

Gimnastică / „Ruşinea” care impune revenirea „acasă”

Timp de citire: un minut

Echipa feminină de gimnastică artistică a României, cu o sportivă de la CNS „Cetate” Deva în lot, a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a terminat pe locul 7 din opt echipe la turneul preolimpic de la Rio.

 

După cum a relatat presa judeţeană marţi, autoritățile locale din Deva au solicitat printr-o scrisoare deschisă, ca Lotul național de gimnastică senioare să-şi reia antrenamente la Centrul olimpic de la poalele Cetății Deva. Primarul Petru Mărginean apreciază că mutarea sportivelor la Izvorani a fost o greşeală ce a dus la ratarea calificării României la Jocurile Olimpice.

După „vinerea neagră” de la Campionatul Mondial de la „Glasgow 2015”, care a obligat echipa României să participe la calificările pentru J.O. 2016, gimnastica feminină românească a trăit încă o nouă contraperformanță.

România a acumulat 216,569 puncte, la capătul unui concurs plin de ratări, şi a terminat pe locul 7, din 8 participante, turneul preolimpic, fiind pentru prima oară din 1968 când România nu va avea o echipă în concursul olimpic de gimnastică. Brazilia, 226,477 puncte, Germania, 223,977 p, Belgia, 221,438 p, şi Franța, 220,869 p, au ocupat primele patru locuri şi au obținut calificarea la Jocurile Olimpice.

Pentru echipa României, condusă de pe margine de antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa şi Maria Fumea, au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolişan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan şi Silvia Zarzu. Cătălina Ponor a obținut cea mai mare notă dintre gimnastele noastre, 14,600 la bârnă, dar a ratat la sărituri (12,333), după cum Diana Bulimar a ratat la paralele (11,733).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii