Gimnastică aerobică / Argint mondial pentru petroşeneanul Dacian Barna

Gimnastică aerobică / Argint mondial pentru petroşeneanul Dacian Barna

Timp de citire: 2 minute
La INCHEON, Coreea de Sud, avut loc Campionatul Mondial de Gimnastică Aerobică, la care a participat şi Dacian Barna, fost gimnast la CSŞ Petroşani.
„Aerobic este mai mult decât un sport, este o atitudine” – susţin practicanţii acestei discipline a gimnasticii. Desigur, competiţia fanion a gimnasticii aerobice o constituie Campionatele Mondiale, competiţie care dispune de o acoperire globală, iar străvechiul Incheon (Coreea de Sud) a fost gazda celei de a 14-a ediţii, desfăşurată timp de trei zile (17 – 19 iunie) în Namdong Gymnasium în faţa unui exuberant public pe măsura spectacolului oferit de sportivi. La actuala ediţie s-au reunit la start 302 gimnaşti (131) şi gimnaste (171) din 41 de ţări, o cifră record, în dispute pentru cele 8 podiumuri pentru obţinerea calificării la Jocurile Mondiale 2017. În această întrecere reprezentanţii noştri s-au dovedit a fi între cei mai buni, România clasându-se pe locul al treilea pe naţiuni. De notat că în acest clasament au punctat doar 10 ţări. Numărul de medalii obţinute din 1995, de la prima ediţie, demonstrează o autoritate a talentului şi a bunei pregătiri, astfel că România se află pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, cu un total ce face inutile orice comentarii, la mare distanţă de toate celelalte ţări aflate în această ierarhie şi care au urcat pe podiumul mondial la o ediţie sau alta. Dar a 14-a ediţie a mondialelor aerobicii a constituit şi criteriu de calificare pentru Jocurile Mondiale care vor avea loc la Wroclaw, în luna iulie 2017. Drept de participare vor avea primele 5 clasate la perechi, trio, grup, aerobic dance şi aerobic step, o a şasea putând fi desemnată ţara gazdă sau o reprezentantă continental, desemnată de Comitetul Executiv FIG. În urma întrecerilor din calificări, România a obţinut dreptul de participare la Jocurile Mondiale la 3 din cele 4 discipline din programul competiţiei: perechi, grup şi aerobic dance, la trio fiind prima rezervă.
Bilanţul României
Aur – Individual feminin: Corina Constantin
Argint – Echipe: Corina Constantin (individual feminin), Lavinia Panaete, Dacian Barna (perechi), Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna (trio), Bianca Gorgovan, Gabriel Bocşer, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu, Andreea Bogati (grup) şi Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze (Aerobic Dance).
Bronz – Grup: Gabriel Bocser, Bianca Gorgovan, Lucian Savulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna.
Locul 4 – Trio: Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna
Locul 5 – Aerobic Dance: Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze
Locul 6 – Perechi: Lavinia Panaete, Dacian Barna.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii