Gabriel Lungu lucrează la două acte normative importante şi pentru pensionarii Văii

Gabriel Lungu lucrează la două acte normative importante şi pentru pensionarii Văii

Timp de citire: un minut
Ministerul Muncii are în vedere două acte legislative care prevăd modificări importante ale Legii Pensiilor.
Simpla înşiruire a tematicii acestor acte 
legislative răspunde la întrebarea „Ce face Gabriel Lungu – secretar de stat în Ministerul Muncii?”. Dacă nu ajunge înşiruirea, vă com­pletăm noi că Gabriel Lungu munceşte ca un tehnocrat adevărat în folosul cetăţenilor. Iată câteva din proiectele legislative ale Ministerului Muncii:
1. Un proiect legislativ care prevede modificarea Legii 263/2010, astfel încât să fie luate în calcul şi adeverinţele care atestă încadra­rea persoanelor în fostele grupe I şi a II-a şi care vor fi valorificate dacă sunt completate conform legii, pe baza documentelor verificate anterior datei de 1 aprilie 2001.
Acest proiect de lege este pus în dezbatere publică până în data de 12 august 2016.
2. Hotărârea de Guvern pentru completarea HG 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii. Se referă la persoanele care, anterior datei de 1 ianuarie 2011, au desfăşurat activităţi în locurile de muncă încadrate în grupa I şi a II-a, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv în locuri de muncă în condiţii deosebite şi/ sau speciale, potrivit legii, care beneficiază de o creştere a punctelor anuale cu 50% pentru cei din grupa I şi cu 25% pentru cei din grupa a II-a.
Până la 10 august 2016 acest proiect de HG este pus în dezbatere publică.
Nota de fundamentare şi mai multe detalii le puteţi găsi pe site-ul Ministerul Muncii la capitolul „transparenţă decizional”.
Cu siguranţă, aceste acte normative sunt aşteptate de pensionarii Văii Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii