Fotbal • Liga a IV-a

Fotbal • Liga a IV-a

Timp de citire: 3 minute

Se relansează lupta pentru şefie
Gazdele – fără victorie în runda de debut din retur.
După o amânare din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, la finele săptămânii trecute s-au disputat primele meciuri oficiale din acest an din Liga a IV-a de fotbal Hunedoara.
Etapa de debut a returului Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara a programat câteva meciuri interesante, capul de afiș fiind jocul dintre liderul competiției, CS Hunedoara, și a patra clasată, Șoimul Băița. Și dacă în tur la Crăciunești, pe terenul celor de la Șoimul, a fost egal, 2-2, și în retur partida s-a încheiat la egalitate, cu un scor alb, de această dată, 0-0. În urma acestei remize, coroborate cu celelalte rezultate înregistrate în etapa a XVII-a, ambele echipe își păstrează poziția în clasament, Hunedoara cu 41 de puncte, iar Băița cu 28, dar lupta de la vârful ierarhiei a fost relansată.

Inter Petrila revine în lupta pentru primul loc
De meciul nul de la Hunedoara a profitat deținătoarea titlului, Inter Petrila, care a câștigat, conform așteptărilor, cu 3-1, pe terenul celor de la Aurul Brad. Acum Inter are 37 de puncte, cu patru mai puțin decât liderul. Orice pas greșit al Hunedoarei de acum încolo va reduce și mai mult ecartul între cele două. Aurul Brad rămâne pe poziția a noua în ierarhie, cu 20 de puncte. Mai mult, a doua clasată s-a apropiat la doar un punct în „clasamentul adevărului” de lider, Hunedoara având acum +17, iar Petrila +16.

Duel aprins şi pentru locul al treilea
Un alt meci interesant al rundei a fost și cel în care a evoluat o echipă de pe podium, Retezatul Hațeg, și o fostă lideră din tur, Victoria Călan. A câştigat Călanul, la limită, cu 1-0. Hațegul rămâne pe trei, cu 34 de puncte, iar Călanul, în mod paradoxal, chiar dacă a câștigat, a coborât pe poziția a șasea, cu 28 de puncte, la egalitate cu Băița, care are golaveraj mai bun. După aceste rezultate, în condițiile în care echipa din Hațeg a slăbit, dar nu trebuie scoasă din calcule, Băița, Călanul și Orăștia vor încerca să urce pe podium în rundele următoare. În plus, la „adevăr” distanța este de doar trei puncte, Hațegul având +10, iar Băița, Orăștia și Călanul +7.

Egal în meciul orgoliilor de la Petroşani
Etapa a fost una săracă în goluri, marcându-se 12 în total, deci o medie de mai puțin două reușite pe meci. În această rundă s-au întâlnit două echipe nou-venite în Liga a IV-a. Gloria Geoagiu, echipă fără drept de promovare, nu a reușit să depășească, acasă, pe CSM Vulcan, formație urcată în acest eșalon pe baza principiilor financiare, partida încheindu-se cu 0-0, gazdele rămânând pe locul șapte, cu 25 de puncte. Pe poziția a zecea au urcat cei de la Aurul Certej, cu 15 puncte, în urma victoriei cu 1-0, din deplasare, de pe terenul antepenultimei clasate, Minerul Uricani. Runda a mai programat și meciul dintre Universitatea și Jiul, partida terminându-se nedecis, scor 1-1, ambele formații păstrându-și pozițiile din clasament. Astfel, Jiul rămâne pe locul al doisprezecelea, cu 11 puncte, iar Universitatea rămâne ultima, cu cinci puncte.
Mai trebuie menționat că în această rundă, în care gazdele nu au câștigat niciun meci, reușind doar trei rezultate de egalitate, iar echipele vizitatoare au realizat patru victorii, a stat Hercules Lupeni. A stat din cauza numărului impar de echipa înscrise în competiție, respectiv 15. Formația din Lupeni și-a păstrat poziția a opta în clasament, cu 21 de puncte. Etapa viitoare, cea de-a XVIII-a, iarăși una interesantă, se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, respectiv sâmbătă și duminică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii