Final de proiect

Final de proiect

Timp de citire: 2 minute

Proiectul „Comunități vibrante” ajunge luni, 12 februarie, la final. Trei spații au prins viață prin culoare în urma acestui proiect, iar comunitățile din jurul lor au reușit să se unească și să-și spună povestea prin piese de teatru și momente artistice. Totul pentru ca cele mai vulnerabile zone din Valea Jiului să vibreze într-o stare de bine.

Sunt 7 luni de când ong-iști, autorități, artiști, oameni simpli și copii au fost mobilizați pentru a încerca revitalizarea zona Văii Jiului și a induce starea de bine în comunitățile vulnerabile.

Au fost 7 luni foarte frumoase, vibrante așa cum ne place nouă să spunem. Am muncit, dar am fost și foarte motivați, pentru că am primit entuziasmul locuitorilor din comunitățile cu care am lucrat și acest lucru ne face să mergem înainte tot mai rapid și să avem mult mai mult impact” a spus Adina Vințan de la Valea Jiului Society.

Încheierea proiectului va fi marcată printr-un eveniment, în care toți cei implicați vor trage concluziile acestei experiențe.

Vom trage concluziile cu privire la tot ce am făcut în aceste 7 luni și despre realizările pe care le-am avut, iar copilașii cu care am lucrat or să ne spună povestea Văii Jiului printr-o piesă de teatru coordonată de actrița Bianca Holobuț. Ce am făcut noi practic, a fost să îi punem pe toți din cele trei comunități la un loc, pentru a se cunoaște mai bine, să vadă fiecare ce situație există în celelalte comunități și abia așteptăm să vedem ce iasă. În același timp, așa cum suntem obișnuiți ne bucurăm cu toată Valea Jiului, și ne-am dori să vină cât mai mulți, să îi cunoască, să afle problemele de acolo și să vadă ca dacă noi cu toții sprijinim comunitățile vulnerabile, atunci lucrurile vor fi mai bune. Evenimentul are loc la Palatul Cultural Minerul din Lupeni, și va fi deschis de Cătălin Stepa, care a fost cu noi și la lansarea picturii care o înfățișează pe mama lui, pe Tatiana Stepa, și este chiar în cartierul din care ei provin, cartierul Ștefan, și în același timp vom avea alături de noi și trupa FreeLand care sunt populari în rândul copiilor, și ne-am bucurat mult că au acceptat invitația noastră.” a mai adăugat Adina.

Stare de Bine” este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii