Festivalul Dinozaurilor – ediţia 2016

Festivalul Dinozaurilor – ediţia 2016

Timp de citire: 2 minute
În perioada 22-24 iulie, pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO, administrat de Universitatea din Bucureşti, va avea loc ediţia a doua a Festivalului Dinozaurilor. Trei zile în care turiştii şi localnicii sunt invitaţi să participe la evenimente adresate tuturor categoriilor de vârstă. 
Festivalul va debuta vineri, 22 iulie, începând cu ora 10:00, în Parcul Copiilor din oraşul Haţeg, cu ateliere de creaţie destinate celor mici, care vor fi îndrumaţi şi ajutaţi să îşi exprime creativitatea de voluntarii pentru Geoparc. În aceeaşi zi, de la ora 19:00, la Căminul Cultural din Sântămăria Orlea, trupa de teatru „Anonimii Comedianţi” va revărsa asupra publicului „Ulciorul cu umor”.
Ziua de sâmbătă, 23 iulie, debutează cu un eveniment oferit tot copiilor. La Căminul Cultural din satul Cârneşti, comuna Toteşti, trupa „Anonimii Comedianţi” susţine piesa de teatru „Micul Prinţ”, într-o interpretare inedită utilizând tehnica teatrului de umbre. Seara este rezervată muzicii folk. Începând cu ora 19:00, Cetatea Mălăieşti din comuna Sălaşu de Sus va asigura decorul menit să îi ajute pe spectatori să intre în atmosfera de poveste creată de vocile calde ale interpreţilor Dana Florian, Felicia Popescu, Dan Manciulea, Nicu Zotta, Florin Camen şi Leontin Florea.
Duminică, 24 iulie, festivalul îşi propune să se încheie în aceeaşi cheie de bună dispoziţie.
La Centrul de Agrement din comuna General Berthelot, începând cu ora 15:00, se desfăşoară Ziua Talentelor. Fiecare dintre localităţile de pe teritoriul Geoparcului este invitată să îşi etaleze produse locale în cadrul unei expoziţii de produse tradiţionale cu vânzare. După o plimbare printre standuri, participanţii pot lua parte la ateliere de creativitate pentru copii, ateliere de înfrumuseţare tradiţională destinată fetelor şi femeilor şi concursuri în care orice bărbat îşi poate etala talentul la: tras de frânghie, cărat roaba, alergat cu nevasta în spate şi concursul de băut bere. Un spectacol de muzică populară va marca finalul celei de-a doua ediţii a festivalului.
Festivalul Dinozaurilor se înscrie în linia evenimentelor organizate de Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului administrat de Universitatea din Bucureşti, care încurajează şi promovează educaţia, arta, cultura şi sportul. Totodată, evenimentul îşi propune să asigure cadrul pentru implicarea cât mai multor comunităţi locale în activităţi menite să promoveze şi să dezvolte Ţara Haţegului. Şi acesta nu este singurul eveniment al verii în Geoparc.
„Ambasadori pentru Geoparc”, „Educaţie în Geoparc cu Andi Andezit” şi „Banca de Ecoinvestiţii în Educaţie” sunt trei proiecte educaţionale majore, adresate atât voluntarilor pentru Geoparc, cât şi turiştilor care doresc să ia parte la activităţi, care sunt derulate în baza finanţărilor obţinute din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi Mol România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii