Femeile în alegeri / Hunedoara ocupă locul II în coada clasamentului

Femeile în alegeri / Hunedoara ocupă locul II în coada clasamentului

Timp de citire: un minut
Biroul Electoral Central (BEC) a făcut publică situaţia reprezentării femeilor în alegeri şi admite că în unele circumscripţii legea electorală nu a fost respectată, se arată într-un comunicat al Coaliţiei pentru Egalitate de Gen.
Femeile reprezintă un procent de 27,7% în rândul tuturor candidaţilor înscrişi în competiţia electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, arată BEC într-o centralizare publicată pe site-ul său, ca răspuns la solicitarea Coaliţiei pentru Egalitate de Gen. În partidele cotate cu şanse să obţină intrarea în Parlament, proporţia candidaţilor de sex feminin variază astfel: PSD – 28,5%, UDMR – 27,7%, PNL – 25,3%, USR – 25,3%.
Pe circumscripţii, cea mai slabă reprezentare a femeilor o găsim în Prahova (19,1%), Hunedoara (20,3%) şi Cluj (21,8), iar la polul opus, cel mai bine sunt reprezentate femeile în Giurgiu (39,1%), Bucureşti (34,1) şi Ilfov (33,3%), se arată în comunicările oficiale ale BEC.
Coaliţia pentru Egalitate de Gen este formată din 10 organizaţii neguvernamentale din domeniul drepturilor femeilor şi egalităţii de şanse.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii