Faţă-n faţă cu electoratul: Echipa continuităţii, în frunte cu Ilie Păducel, primarul...

Faţă-n faţă cu electoratul: Echipa continuităţii, în frunte cu Ilie Păducel, primarul tuturor petrilenilor

Timp de citire: 9 minute
Pe o vreme autentică de vară, timp de peste un ceas am asistat la campania liberalilor petrileni efectuată pe străzile Petrilei din zona Penny-Parc, sâmbătă, 28 mai. „După atâtea ploi, vremea parcă ţine azi şi cu noi, să putem sta de vorbă cu oamenii din oraş fără teama că acum vine iar potopul”, ne-a mărturisit doamna Doina Dragomir, energica şi experimentată consilieră locală PNL, aflată printre zecile de liberali petrileni prezenţi la acţiune, în frunte cu primarul şi cu cei aflaţi pe lista de consilieri locali pentru alegerile de duminică, 5 iunie.
Minciunele marca „PSD Petrila” spuse cetăţenilor din Valea Cimpii
Dacă ar fi să vă relatăm tot ce s-a spus pe stradă de către cetăţeni şi cei din echipa PNL Petrila, paginile ziarului ar fi insuficiente. De aceea, pentru a nu face risipă de celuloză, vom relata doar câteva dintre cele spuse de cetăţeni primarului şi consilierilor, şi câteva răspunsuri oferite de aceştia. Concluzia este că petrilenii întâlniţi pe străzi, care se aflau fie la plimbarea de sâmbătă, fie mergeau încoace şi încolo cu treabă, s-au bucurat că au putut să stea de vorbă cu primarul sau cu consilierii locali, oameni competenţi, absolut niciun cetăţean nefiind agasat de faptul că i se oferă pliante sau este salutat cu respect de Ilie Păducel şi de cei din echipă. Pe de altă parte, şi e bine de luat exemplu şi de ceilalţi „competitori” în alegerile de duminică – măcar pe timpul scurt cât a mai rămas –, nici măcar o dată liberalii n-au vorbit urât la adresa vreunei formaţiuni politice sau la adresa vreunui candidat la funcţia de primar, ceea ce din partea celor din PSD Petrila, de exemplu, nu se întâmplă, pentru că nu le stă în fire, pentru că la ei minciuna reprezintă principala propagandă. Şi o spunem cu un exemplu clar în această privinţă: nu vreţi să ştiţi cum au vorbit pesediştii pe Valea Cimpii despre primar şi despre consilierii liberali sau despre cei care candidează acum? Au aşteptat în mod parşiv să treacă prin această zonă cu reprezentanţii PNL Petrila, după care, la nici câteva ore, au mers ei, „salvatorii patriei şi Petrilei”, în fapt nişte frâne ordinare în calea progresului Petrilei, să le spună cetăţenilor de-acolo că liberalii le-au spus numai minciuni, că drumul aflat în reabilitare pe Valea Cimpii (la care se ştie clar că sunt fonduri pentru asfaltare şi că se va asfalta încă din acest an, deoarece este prevăzut acest lucru încă de anul trecut, nu de acum!), care acum se pietruieşte, nu va mai fi finalizat. „După ce vine primarul ăsta iar la putere, dacă o să-l votaţi, nu mai face drumul. Acum e abureală cu pietruirea, toarnă nişte piatră şi apoi vă pupă din mers”, ne-au relatat momârlanii cu frică de Dumnezeu din Valea Cimpii. Am trecut tot sâmbătă pe-acolo, cu consilierul Burdea, ca să ne documentăm pentru un reportaj social, un om care a găsit sprijinul inimosului primar Ilie Păducel şi al unor oameni de bine din localitate.
Iată la ce mârşăvii se ajunge. De altfel, ştersul viceprimar Vasilică, candidat la primărie, ştie exact că acest drum se află în vizorul asfaltării. La fel cum s-a întâmplat şi în Cimpa lui natală, care, până nu s-a implicat primarul Păducel şi n-a găsit resurse financiare, stătea în noroi până la genunchi când ploua, cu case neracordate la canalizare (aici un sprijin şi înţelegere a găsit primarul şi la Apa Serv şi la directorul general Costel Avram), iar gospodăriile se alimentau cu apă industrială. De ce n-au spus pesediş­tii toate astea oamenilor, decât să le spună minciuni? Ei ştiu adevărul, dar dacă cred că cetăţenii sunt proşti şi nu ştiu, se înşeală. Duminică vor primi, cu siguranţă, răspunsul la aceste provocări, manevre parşive şi minciuni electorale de toată jena!
Primarului Păducel îi place mereu să fie între oameni, nu doar în campania electorală, din patru în patru ani…
Revenind, Ilie Păducel, Adrian Burdea, Ciprian Preda, Ioan Temneanu, Gheorghe Boantă, Horea Pătrui, doamnele Doiniţa Dragomir şi Elena Barbu, Victor Aleznauer şi alţi liberali din cadrul organizaţiei locale au luat la pas trotuarele străzii principale şi ale străzilor adiacente din Cartierul 8 Martie, startul fiind zona pieţei agroalimentare din zona magazinului „Penny” şi până la parcul din apropiere de casa de cultură şi zona centrală a oraşului. Sute de oameni au fost întâlniţi pe traseu. Dintre ei aproape toţi au avut ocazia să stea de vorbă cu o parte din actualii aleşi locali sau cu cei care vor fi pe listele de duminică în calitate de candidaţi. Nu vrem să credeţi că sărim calul, dar vă spunem că niciun petrilean n-a vorbit urât, n-a afişat gesturi de respingere faţă de echipa PNL Petrila şi faţă de primar. Oamenii s-au oprit de cele mai multe ori din drum şi au conversat cu primarul, legat de problemele lor.
„Încă o dată ne-am lămurit despre ce ştiam şi am verificat de-atâtea ori în mandatele mele, dar şi în campaniile electorale, la faptul că acesta e cel mai bun model de a afla problemele oamenilor sau de a le spune, nedeformat, netrunchiat sau neinterpretat despre ce vrei să faci în viitor, despre ce ai realizat, despre ce soluţie ai la problemele spuse de oameni. La cel puţin 20-30 le-am dat azi soluţia pe loc. Mi-am notat problemele lor, şi luni dimineaţa voi încerca să dau sarcini clare şi exacte care să ducă la rezolvarea acestor probleme, fireşte, a celor care ţin de primărie – că mai sunt şi probleme care nu ţin de noi, şi acolo încercăm să-i ajutăm, măcar cu sfaturi. La fel fac şi când nu e campanie electorală, lumea ştie că în cei patru ani de mandat merg săptămânal pe teren, stau de vorbă cu oamenii, urmăresc ce s-a făcut la lucrările noastre, stau de vorbă cu constructorii la faţa locului, când este cazul sau când văd că nu prea se mişcă treaba… Ăsta sunt eu şi aşa am fost de când mă ştiu, iar petrilenii cred că mă cunosc mai bine şi ştiu toate astea. După cum vedeţi, reacţia oamenilor întâlniţi şi gestul lor de căldură spun tot”, ne-a mărturisit, printre altele, primarul Ilie Păducel. Iată câteva exemple de ce au spus petrilenii.
Gheorghe Dombi 
Domnul Gheorghe Dombi, din Cartierul 8 Martie: „De câteva ori i-am spus primarului că nu se poate să oprească lucrările, că e urât să nu le termine. Mi-a zis că le termină, să nu-mi fac griji. Şi, da, le-a terminat, e vorba de lucrări. Acum şi blocul 2 are asfalt în faţă, strada e asfaltată, trotuarele sunt îngrijite, ne-au ajutat şi la spaţiile verzi. Dintr-o zonă urâtă, murdară, acum e cu totul altceva. Bravo!”.
Doamna profesoară Mia Popa
Doamna profesoară Mia Popa, un distins cadru didactic pensionar, ajuns azi la o vârstă respectabilă, un cadru didactic „care a dat Petrilei şi ţării multe generaţii bine instruite din punct de vedere şcolar, oameni minunaţi ai Petrilei, cu care ne mândrim”, după cum a prezentat-o primarul, a fost întâlnită în zona parcării de la „Penny”. Doamna profesoară a avut timp şi plăcerea să ne transmită şi nouă ceva, din proprie iniţiativă, după ce, timp de câteva minute înainte, a discutat cu primarul, care i-a oferit şi pliante cu mesajul său electoral şi a echipei liberale de candidaţi: „Vă rog, domnule, să scrieţi că, în principiu, administraţia s-a ocupat şi în acest ultim mandat, dar şi înainte de acest ultim mandat, de amenajarea şi înfrumuseţarea unui oraş deosebit de frumos, dar care avea mari probleme, în primul rând de imagine şi confort faţă de cetăţean. Petrila e un oraş superb, iar acum, după ce s-au pus la punct străzile, trotuarele, multe parcări şi s-a schimbat faţa la multe blocuri, zonele verzi şi aşa mai departe chiar ne mândrim. Oricine vine la Petrila cred că observă acum o localitate de munte plăcută. Pe de altă parte, oraşul are şi cetăţeni harnici, oneşti, materialul uman fiind de o bună calitate, de aceea am încredere că cetăţenii vor vota continuitatea. Să sperăm că după votul de duminică toţi petrilenii vor fi mulţumiţi de conducerea care va fi aleasă. Eu sper că aceasta, pe care o vedeţi, va fi câştigătoarea. Am încredere în primarul Ilie Păducel, cum cred că şi concetăţenii mei gândesc la fel în marea lor majoritate deoarece realizările acestui om şi echipei sale se văd prin tot oraşul”.
Iosif Emanuel – profesor pensionar 
Profesorul pensionar Iosif Emanuel, după cum s-a prezentat, aflat întâmplător prin zonă la acea oră a prânzului, ne-a spus direct, fără să mai apucăm să-l întrebăm ceva: „Am discutat ca de la profesor la profesor, sau ca de la dascăl la elev ce mi-a fost, câteva aspecte ce ţin de Petrila şi de această campanie electorală cu domnul profesor Gheorghe Boantă. Pe care-l consider un câştig pentru PNL Petrila sau pentru consiliul local. Vă spun şi de ce… Domnul Boantă a fost unul dintre cei mai buni elevi ai mei, luând locul I pe ţară la concursul pe meserii. Ştia şi matematică, era un elev foarte bun. Era, totodată, un bun tânăr meseriaş, în 1974, când era în clasa a X-a la Liceul Industrial din Petroşani a reuşit să câştige faza pe ţară la concursul acesta, lucru foarte greu de realizat. Un fel de olimpiadă şcolară, cum se spune acum… Matematica l-a ajutat mult şi la acel concurs în rapiditate la o probă, unde a obţinut, din câte mai reţin, cel mai bun timp, vreo 16 secunde nu mai mult! Era un timp extraordinar. Despre echipa actuală a administraţiei, condusă de primarul Păducel, vreau să mai subliniez ceva. Are realizări, asta e evident, şi se vede cu ochiul liber, fără să fi specialist. Te plimbi prin tot oraşul, singur, şi constaţi. De exemplu, eu stau la Lonea, în zona bisericii catolice, în ultimii ani, mai ales, pot spune că avem toate utilităţile. Cartierul s-a schimbat în bine, e viu, e frumos, străzile, trotuarele… Au amenajat până şi un rond de flori, cu gust, un lucru simplu, dar care lipsea cu desăvârşire. Urmează să ne introducă acolo şi gazul metan, ştiu asta de anul trecut din toate discuţiile… E un primar bun, ce mai tura-vura, se vede cum arată oraşul…
Şi să lămurim ceva: minele nu le închide primarul! Mare minciună, se încearcă să se pună în cârca primarului chestiunea asta, păcălind astfel oamenii. Eu sper ca cetăţenii să nu se lase păcăliţi, manevraţi, că avem oameni deştepţi la Petrila. Sunt convins că cei mai mulţi nu cad în plasa gogoşilor şi minciunilor electorale spuse de unii şi de alţii. Asta e echipa continuităţii în oraş pe care o vedeţi aici, am încredere în primarul actual şi în echipa lui”.
Problema pieţei din Petrila, dezbătută în stradă
Un aspect interesant a fost ridicat de un cetăţean, care a susţinut că „piaţa e slabă, nu vin ţăranii!”. „Nu vă supăraţi, domnule primar, trebuie să faceţi ceva, să găsiţi o soluţie. Piaţa arată bine acum, s-a lucrat la ea, dar e cam goală. Ce facem?”. „Da, vă dau pe loc un răspuns, chiar şi o soluţie. Nuţi, vino te rog aici lângă mine, să auzi ceva şi luni dimineaţa să-mi aminteşti. Eu am prins vremurile când trimiteam la Petroşani reprezentant al primăriei cu o maşină. Îi ajutam astfel pe ţărani ca să poată ajunge şi la Petrila cu marfă. Veneau cu o parte din marfă şi la Petrila, aşa eram şi noi, petrilenii, mulţumiţi, şi ei, că-i ajutăm gratuit cu transportul. La fel doresc să se întâmple şi de-acum. Prin HCL, piaţa e în subordinea Edil Urbanului. O să-i spunem domnului director Costache că, dacă doresc încasări la piaţă, atunci să asigure acest transport de la piaţa din Petroşani la piaţa din Petrila. Asta e o soluţie. Mă mai gândesc şi la altele, o să se mai gândească şi Costache. Aveţi perfectă dreptate şi mulţumesc că mi-aţi reamintit această problemă. Să vă dea Dumnezeu sănătate”, i-a răspuns Ilie Păducel, primarul tuturor petrilenilor.
Campanie Ilie Paducel – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii