Fără îndoială că / Nu s-ar fi lăsat, dacă s-ar fi ţinut seama...

Fără îndoială că / Nu s-ar fi lăsat, dacă s-ar fi ţinut seama de ceva

Timp de citire: 2 minute

Mai toţi vulcănenii cu care am vorbit până acum au fost acord ca sensul giratoriu (inutil) care se conturează la intersecţia străzii Traian cu Aleea Muncii să poarte numele „Giratoriul lui Cârlan”. Mai ales că terenul pe care se afla localul-terasă care-i aparţinea este acum ca-n palmă. Dar despre terenul acesta vom mai auzi, negreşit. Un pic de răbdare.

Am revenit pe
strada Traian după ce am citit o postare de pe Facebook. Cea care se referea la faptul că, peste drum de blocul A4, trotuarul nou pus s-a lăsat pe o lungime de 1,5-2 metri. Defecţiunea nu e prea sesizabilă cu ochiul liber, ci o simţi doar păşind pe porţiunea aia. De aceea nu o găsisem când o căutasem. Mersesem pe marginea trotuarului. Eram cu un cunoscut, aşa că l-am rugat pe respectivul să stea cu picioarele-n groapă până fac vreo două poze. Inginerul coordonator ştie şi el de ea şi mă asigură că defecţiunea se va remedia, negreşit. Dumnealui este convins că vina lăsării pavelelor de pe trotuar nu le-ar aparţine în întregime oamenilor lui. Este posibil să se fi lăsat şi de la greutatea autoturismelor care urcă pe el, ca să ajungă să parcheze, apoi, lângă!

Oricum ar fi,
nu cred că proprietarii de autoturisme din blocurile cu patru etaje ar trebui să fie învinovăţiţi. Sunt de părere că, mai repede, ar fi de vină cel care a întocmit proiectul cu tot ce se face pe strada Traian. În consultare cu specialiştii din primărie, fără îndoială că s-ar fi găsit o soluţie. Să ne gândim că şi oamenii aceş­tia plătesc taxe şi impozite locale şi, în consecinţă, merită şi ei să fie trataţi ca nişte contribuabili de zona A. Mai departe nu ar fi multe de spus.

Ieri se aştepta
să vină conducta ce urmează să fie introdusă în şanţul săpat de-a latul străzii, mai jos de giratoriul care duce pe Parângului şi, la stânga, mai departe pe Traian. Echipa de muncitori schiţa, din bucăţi de bordură, limitatorul de sens de la ieşirea din sensul giratoriu. Mai jos, de la aleea care duce în spatele primăriei, utilajul dotat cu cap de picamăr crăpa de zor vechiul trotuar. Aceeaşi operaţiune fusese executată şi pe partea cealaltă, cu chioşcurile. Cineva mă întreba dacă nu cumva, după ce vor fi demontate sau făcute zob, chioşcurile astea nu vor învia, cumva, pe partea dreaptă a străzii Traian, cum mergi spre Cocoşvar? „Asta chiar nu ştiu, man, i-am răspuns, dar, pentru tine, mă voi interesa!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii