Fără exagerare. / La Petroşani, după o ninsoare straşnică de vreo 10 ore, municipalitatea...

Fără exagerare. / La Petroşani, după o ninsoare straşnică de vreo 10 ore, municipalitatea a învins primul val de zăpezi

Timp de citire: 4 minute

Toată noaptea de miercuri spre joi a nins în Valea Jiului. Fulgi deși și mari au făcut ca peste tot covorul de zăpadă așternut să se depună serios. Stratul depus depășea joi dimineață două palme și continua să ningă.

Drumarii din Petroșani – la datorie
La Petroșani utilajele și mașinile de deszăpezire să funcționeze non-stop în tura de noapte, fiind mobilizați și mai mulți angajați ai firmei de deszăpezire, iar de la prima oră a dimineții a venit sprijin uman în acest sens și din angajații primăriei.
Această muncă de noapte a făcut ca încă de la prima oră a zilei, strada principală a Petroșaniului, de la intrarea dinspre Bănița și până la ieșirea de la Livezeni, dar și străzile mari din Cartierul Aeroport să fie la negru. Și să nu credeți că e puțin lucru să se întâmple treaba asta atunci când ninge neîncetat. Bine, că la starea aceasta a contribuit și temperatura de-afară, care n-a făcut să înghețe prea tare zăpada, în condițiile în care la ora 3,45, afară era 1 grad Celsius, iar dimineață la ora 7,00 această temperatură se menținea. Astfel că omătul a putut fi îndepărtat relativ ușor. Partea proastă însă pentru drumari și aceste firme de deszăpezire este că peste câteva zile temperaturile nocturne vor atinge și la –15 grade Celsius, după cum suntem avertizați de prognozele meteo. Atunci șoseaua udă va îngheța și va trebui mare atenție pentru șoferi, dar și pentru cei care se ocupă cu împrăștierea materialelor antiderapante.
Până ce gerul se va lăsa peste Vale, să ne bucurăm cu toții de această iarnă ce s-a instalat.

Noapte albă, la propriu și la figurat, pentru primarul Petroșaniului
Revenind la străzile Petroșaniului, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a avut o noapte de miercuri spre joi să-i zicem interesantă, în condițiile în care a inspectat personal de câteva ori cum decurge deszăpezirea de pe străzile orașului și a primit rapoarte telefonice legate de activitate și de situație. Asta e treabă de primar, dacă se dorește a fi făcute bine activitățile de acest gen, deloc plăcute sau ușoare, însă satisfacția sau „nota de plată” survine a doua zi, când se constată că lumea e în mare parte mulțumită că poate umbla cu mașina, în condiții de iarnă dar cât de cât în siguranță, iar reclamațiile sunt puține spre deloc.
„Acționăm cu toate forțele în teren, pe arterele de circulație rutiere din municipiul Petroșani, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții optime, în ciuda ninsorilor abundente. De asemenea, intervenim cu material antiderapant pentru a preîntâmpina formarea gheții sau a poleiului.
Vă rugăm să circulați cu atenție și să adaptați viteza la condițiile de drum!”, a transmis încă de joi noaptea pe pagina sa de Facebook, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Toate utilajele și mașinile de deszăpezire sunt mobilizate în aceste zile pe teren 24 de ore din 24
Marius Rogobete din cadrul firmei „Eolian”, societate economică care prin contract cu primăria se ocupă (și) de deszăpezirea străzilor Petroșaniului ne-a declarat joi dimineața:
„Toate utilajele de deszăpezire și camioanele pe care le deținem sunt în acțiune de câteva zile, astfel că pe străzile Petroșaniului s-a putut circula normal, firește în condiții de iarnă. Acționăm conform Planului de acțiune stabilit de primărie și adoptat în consiliul local. În prima fază când ninge, avem în vedere șoseaua principală și drumurile ce conduc spre instituții publice și zone aglomerate precum piața. În faza doi intrăm pe drumurile principale din cartiere și pe drumurile adiacente acestora, inclusiv pe drumurile din Colonia Petroșani unde sunt foarte multe case și firme. În faza a treia intrăm și pe drumurile secundare. Acum depinde și cât ninge și pe ce perioadă, pentru că nu e tot una să ningă două ore, poate destul de liniștit, sau să ningă zece ore încontinuu, dar și cu fulgi mari, consistenți, cum s-a întâmplat. Noi suntem mobilizați, avem tot ce ne trebuie, inclusiv forță umană și material antiderapant, și facem ce trebuie până la deszăpezirea tuturor străzilor și a trotuarelor, mai ales a celor intens circulate de pietoni. Dar este un proces care durează și care ține și de vreme.
Pot însă să vă spun, că în funcție de reclamațiile cetățenilor, cred că dumnealor sunt în general mulțumiți de ce facem în aceste zile, de munca pe care o depunem. Și spun asta deoarece în această perioadă de câteva zile de iarnă autentică, care a adus multă muncă și mobilizare din partea noastră, iar oricine ne poate vedea pe străzi și ziua și noaptea ca să constate ce spun acum, aceste reclamații sau solicitări n-au prea existat. Ceea ce ne dă și un prilej de satisfacție, de ce să nu o spunem”.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii