Fapt incontestabil: Danut Buhaescu a facut din Uricani un magnet al fondurilor...

Fapt incontestabil: Danut Buhaescu a facut din Uricani un magnet al fondurilor europene

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

de Gheorghe OLTEANU
Trebuie sa fii ori prost, ori rau intentionat, ca sa nu-ti fi dat seama pana acum ca orasul Uricani este campion pe Valea Jiului la atragerea de fonduri europene necesare dezvoltarii si modernizarii localitatii. Pentru cei care se incadreaza in categoriile amintite exista, totusi, un remediu care i-ar putea face, cat de cat, bine.

Este vorba de concluzia
la care au ajuns si reprezentantii de la PriceWaterHouseCoopers. Firma cu retea multinationala de servicii profesionale de contabilitate care gestioneaza brandul global si dezvolta politici si initiative pentru a crea o abordare comuna si coordonata in domenii cum sunt riscul, calitatea si strategia. Ei bine, specialisti ai acestei firme londoneze de contabilitate, agreata de Comisia Uniunii Europene, ale carei inceputuri dateaza din secolul al optsprezecelea, au ajuns, saptamana trecuta, la invitatia primarului Danut Buhaescu, la Uricani, si s-au intalnit cu lucratori din administratia publica locale, cu persoane influente din mediul de afaceri locali si chiar cu cadre universitare, la o sesiune de informare in care s-a discutat despre proiectele de dezvoltare deja intocmite, dar, mai ales, despre cele de viitor. Despre intalnire a relatat pe larg colegul Corneliu Bran, care a fost prezent la fata locului.

Intalnirea
a avut un succes neasteptat, lucru recunoscut de catre toti participantii. Utilizand o expresie mai putin academica, pot sa spun ca pe cei de la PwC i-au dat pe spate spontaneitatea, naturaletea si entuziasmul cu care primarul Danut Buhaescu a vorbit despre ceea ce se intentioneaza sa fie realizat in Uricani. In sprijinul spuselor sale edilul sef al orasului a prezentat schite si documente care demonstreaza ca el si echipa cu care lucreaza se concentreaza efectiv pe ceea ce au de facut. In acest mod, reprezentantii PwC au fost convinsi ca Uricaniul este pregatit pentru momentul in care Comisia Europeana urmeaza sa dea liber depunerii de proiecte care au o procedura bine precizata pentru statele membre UE: etapa de elaborare a scrierii lor, cea de depunere, urmata de aprobare si scoaterea la licitatie.

Danut Buhaescu recunoaste
ca tot ceea ce a infaptuit de cand este primar la Uricani a fost realizat cu implicarea si sprijinul locuitorilor acestui oras. Si de aici inainte Danut Buhaescu va avea in vedere colaborarea apropiata a uricanenilor care, in marea lor majoritate, il vor ca primar si in urmatorii patru ani si de la care primarul asteapta idei de proiecte menite sa schimbe continuu chipul localitatii in care traiesc. Pentru asta, ii asigura Danut Buhaescu, usa biroului sau este deschisa pentru oricine vrea binele si bunul mers al lucrurilor in Uricani, localitate care e, repet, campioana in Valea Jiului in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene. Nu este o lozinca. O spun ca unul care nu o data si-a dat seama ca uricanenii tin la primarul lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii