Faima lui Avram Iancu / Ajunse şi la Craiova

Faima lui Avram Iancu / Ajunse şi la Craiova

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Timp de citire: 3 minute
Sâmbăta trecută bibliotecarul-sportiv petroşenean Avram Iancu a fost invitat la o întâlnire cu publicul craiovean şi presa doljeană de către cei din Asociaţia Veteranmont, eveniment ce a avut loc la Muzeul Olteniei, Secţia de Ştiinţe ale Naturii. 
Această invitaţie
nu a fost deloc întâmplătoare, conducerea asociaţiei doljene având relaţii vechi cu mai multe asociaţii şi ONG-uri din municipiul Petroşani, iar o relaţie mai specială cu cei de la Asociaţia Ecologică „Petro Aqua”, prin neobosiţii Imre Szuhanek şi Ovidiu Rizopol. Şi cum Ovidiu Rizopol a fost şi cel care le-a făcut cunoştinţă celor de la „Veteranmont” Craiova cu bravul înotător român, la finele anului 2016 şi apoi în 2017 prin întâlnirea din Sala de Marmură de la Petroşani, craiovenii l-au chemat şi acasă la ei pe Avram Iancu al nostru.
Diplome de Excelenţă 
La această întâlnire din capitala Olteniei, Iancu a primit o „Diplomă de Excelenţă” din partea Consiliului Local Craiova şi Casa de Cultură „Traian Demetrescu”„în semn de apreciere şi respect pentru performanţa sa sportivă de a fi fost primul român care în anul 2016 a traversat înot Canalul Mânecii fără costum de neopren şi labe de înot (62 de km în 18 ore de înot încontinuu) şi proiectul unicat ce îl are programat pentru perioada 20 iunie-20 august 2017 de a parcurge înot fluviul Dunărea (2.860 km) de la izvoarele din Munţii Pădurea Neagră până la vărsarea sa în Marea Neagră”.
După cuvintele de deschidere adresate de organizatorii evenimentului într-o sală arhiplină, Avram Iancu a fost chemat la microfon să se adreseze celor prezenţi. După ce a punctat la fiecare dintre aceste referiri, dând exemplul său ca fiind unul de urmat şi de generaţia tinerilor de azi care se apucă de sport, au urmat foarte multe întrebări venite dinspre publicul prezent. Petroşeneanul nostru a răspuns la toate întrebările fără ezitare şi cu sinceritate, la final înotătorul fiind răsplătit cu numeroase aplauze.
Catrene şi cărţi
Craioveanul Stelian Negomireanu i-a dedicat lui Avram Iancu 3 catrene, pe care le-a citit în faţa auditoriului: Pilotul de pe Dunăre: Ţi-am dedicat acest catren/ Ca să înoţi Danubiul tot,/Fără costum de neopren/ Şi fără labe de înot!; Unicitate: Unic în lume şi-n catren,/ Când străbaţi Dunărea-n aval/ Fără costum de neopren,/ Aşa cum eşti tu, NATURAL; Originalitate: Realizări personale,/ Premieri naţionale./ Baţi recorduri mondiale/ Dar rămâi un OM în VALE!
Continuând pe tonul acestei linii, poeta craioveană Doina Bonescu i-a oferit lui Iancu două volume de versuri cu dedicaţie „Linişte” şi „Nostalgie”. Aflând de mai multă vreme că sportivul din Petroşani este şi bibliotecar, poeta craioveană i-a dăruit pentru Biblioteca Municipală Petroşani volumul de carte „Apus”.
Mulţumiri
Reîntors din Craiova, împreună cu soţia şi fetele lui, care l-au însoţit, duminică după-amiază, Avram Iancu a declarat  pentru ZVJ: „Acest gen de acţiuni sunt pentru mine un fel de reîncărcare energetică pozitivă. Faptul că atâţia oameni vin să te vadă, să îţi vorbească cu căldură, să îţi spună deschis că apreciază munca ta şi eforturile tale, sub stindardul României, nu face decât să mă ambiţioneze să reuşesc şi pe mai departe să dobor noi recorduri pentru ţara mea. Le mulţumesc şi pe această cale celor din cadrul Asociaţiei Veteranmont şi celor din cadrul Muzeului Olteniei pentru organizarea acestui eveniment şi publicului craiovean pentru primirea călduroasă făcută şi le promit, atât lor, cât şi tuturor românilor şi concetăţenilor mei din Vale că n-o să-i dezamăgesc nici pe viitor. Dumnezeu să ne ajute pe toţi!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii