Facultatea de Management Agricol Timișoara este o facultate pentru cei meniți să...

Facultatea de Management Agricol Timișoara este o facultate pentru cei meniți să schimbe economia României. Și nu spunem vorbe mari

Timp de citire: 3 minute

Este foarte important pentru toată lumea, studenți, părinți, lideri politici, autorități locale, investitori, să dea greutate, prin ridicarea ștachetei așteptărilor învățământului superior. Iar toate aceste așteptări fac presiune asupra cadrelor didactice universitare. La Facultatea de Management Agricol a Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I” din Timișoara (USAMVB) se formează practic liderii viitori ai țării în domeniul agricol. Iar profesorii de aici au responsabilitatea de a produce un manager bun, astfel încât el la rândul lui să producă schimbare. Nu sunt vorbe mari, ci adevărate. Domeniul agricol este unul determinat pentru dezvoltarea economică a țării. Dacă la fiecare nivel de dezvoltare lucrează oameni bine pregătiți, cu viziune și care își pot asuma schimbarea, se produce progresul. Un manager bun al unei ferme, al unei companii de alimentație publică sau al unei simple pensiuni, care face lucrurile bine și inteligent, schimbă câte un pic evoluția economiei în ansamblul ei.

facutatea management agricol TMAvem nevoie de manageri buni în agricultură. Voi puteți fii aceia!

România continuă să fie o destinaţie de interes pentru investitorii străini din agribusiness, care au nevoie de oameni bine pregătiți, nu doar de mână de lucru ieftină. În plus, investitorii locali, microîntreprinderile din agricultură au nevoie, de asemenea, de oameni cu viziune, care să depășească probleme de ansamblu ale agriculturii românești: lipsa sistemelor eficiente de irigații, fragmentarea domeniilor, subvențiile mici și lipsa evidențelor cadastrale. Voi, cei care alegeți această facultate, puteți fi promisiunea noastră pentru o Românie mai bună.

laborator faculta management agroConform Ziarului Financiar, antreprenorul care a stat în spatele mega-tranzacţiei de peste 50 de milioane de euro prin care grupul irlandez Origin Enterprises a preluat businessurile antreprenoriale specializate în distribuţia de inputuri agricole Redoxim Timişoara şi Comfert Bacău, irlandezul Hugh Beirne, specializat în segmentul de agrobusiness, spune că potenţialul din agricultura românească este uriaş. România are poziție bună în Europa, terenuri mari, cu sol bun. Viitorul sună bine, dar există o problemă remarcată chiar ieri de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: deficit la nivelul antreprenoriatului şi managementului de calitate. Piața încă are nevoie de oameni bine pregătiți. Ministrul a discutat ieri, 15 iunie, cu grupul israelian Ideality Roads, despre oportunitatea derulării în România a unui program de asistenţă în domeniul afacerilor, pentru crearea unor medii de înaltă tehnologie capabile să stimuleze creşterea economică. Voi puteți face parte din această schimbare.

Facultatea de Management Agricol are disponibile, pentru sesiunea de admitere 2016, trei specializări pentru învățământul la zi: Inginerie economică în agricultură – 60 locuri (28 subvenționate, 32 cu taxă), Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism – 60 locuri (28 subvenționate, 32 cu taxă), Inginerie şi management în industria turismului – 50 locuri (28 subvenționate, 22 cu taxă).

facultatea management agricolUniversitatea se implică direct în promovarea agriculturii locale. Pune și studenții la treabă

Rectorul USAMVB, doctor Cosmin Popescu, a declarat că urmărește implicarea totală a școlii și, implicit, a studenților în problemele reale ale pieței agricole, respectiv ale zootehniei. Dorește deschiderea instituției pe care o conduce spre fermierii și agricultorii din Banat. Universitatea are deja un acord cu Profi pentru comercializarea, pe scară extinsă, în marile lanțuri de magazine din regiune, a produselor producătorilor bănățeni. Universitatea continuă depistarea de noi piețe de desfacere pentru produsele realizate de fermele și plantațiile din regiune. De asemenea, oferă consultanță gratuită fermierilor din Banat pentru a obține mai ușor fonduri europene în domeniul agricol și zootehnic.

Absolvenţii facultăţii îşi pot desfăşura activitatea în următoarele domenii: exploataţii agricole – compartimentul economic şi comercial; centre agricole comunale, Direcţiile Agricole Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare rurală, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (M.A.P.D.R.); agenții și oficii de Consultanţă Agricolă, învăţământ şi cercetare; financiar-bancar, asigurări, administraţia de stat; infrastructura spaţiului rural; experţi la nivel naţional şi european, reţele informatice pentru activitatea agroturistică; reţeaua turistică clasică.

Dotările facultății

Sesiunea de vară în acest an debutează în data de 13 iulie și se finalizează în data de 27 iulie. Departajarea candidaţilor se va face pe baza mediei de la bacalaureat. Pentru viitori studenți este bine de știut că facultatea foloseşte o bază materială modernă totalizând peste 1000 mp, dispunând de: amfiteatru cu 104 locuri; două săli de curs cu 54 de locuri; 6 săli de seminar cu 30 de locuri; 8 săli de seminar cu 26 de locuri; 4 laboratoare de informatică cu 14 locuri; Centrul de Excelenţă „Dezvoltarea Rurală Durabilă a României” cu 30 de locuri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii