Exploatarea Minieră Vulcan / Întru amintirea lor veşnică

Exploatarea Minieră Vulcan / Întru amintirea lor veşnică

Timp de citire: un minut
Comemorarea care, an de an, are loc, de Ziua Minerului, în faţa troiţei de la mina Vulcan a fost, sâmbătă, 6 august 2016, una mai deosebită.
Invitaţia de 
a participa la eveniment mi-a venit chiar din partea lui Daniel Dumitru Calimandru (pe scurt: Kali), liderul sindical al exploatării miniere vulcănene. Pe care, de fapt, l-am văzut, cu mult înainte de ora opt dimineaţa, împreună cu doi colaboratori ai săi, exami­nând dacă totul este în regulă în perimetrul pe care urma să se desfăşoare adunarea.
Prin strădania
lui Calimandruc şi a liderilor de sindicat pe sectoare, pe edificiul de lângă troiţă închinat Sfintei Mari Muceniţe Varvara, ocrotitoarea minerilor, a fost fixată o placă comemorativă din marmură având aceeaşi culoare ca a cărbunelui extras din subteranul acestei mine cu tradiţie. Pe placa respectivă sunt gravate numele a 101 ortaci care au sfârşit în mod tragic în adâncul pământului.
Fiind sâmbătă,
nu a fost multă lume. În jur de treizeci şi ceva de persoane au fost de faţă: câţiva mineri, conducerea minei, lideri de sindicat şi, fireşte, primarul Gheorghe Ile, fost inginer şef la mina vulcăneană. Părintele paroh Nuţă a oficiat o slujbă religioasă în memoria minerilor adormiţi întru Domnul, după care s-au rostit scurte cuvântări.
Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori la baza troiţei.
Gheorghe OLTEANU
Exploatarea Minieră Vulcan – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii