(DOCUMENTE) Exclusiv! Lista completă a lucrărilor pe care DRUPO le derulează cu...

(DOCUMENTE) Exclusiv! Lista completă a lucrărilor pe care DRUPO le derulează cu entităţi de stat din judeţul Hunedoara

Timp de citire: 3 minute

Hunedoara Plus prezintă astăzi, în exclusivitate, lista completă a contractelor încheiate, în perioada februarie 2010 – decembrie 2014, între firme ale grupului economic DRUPO şi diverse entităţi de stat din judeţul Hunedoara. Şi nu numai.

Vorbim despre zeci de contracte şi acorduri de lucrări, a căror valoare însumată este una absolut ameţitoare. Cel mai mare acord cadru de lucrări, încheiat cu CJ Hunedoara pentru o perioadă de 4 ani, se ridică la mai mult de 338 de miliarde de lei vechi plus TVA.

Doda Gabriel Teodor, omul care controlează colosul Drupo, deţine un PFA (înfiinţat în 2014), 85,01% din părţile sociale ale SC Drupo SRL, 50% din părţile sociale ale SC Live Media Production SRL, 18,18% din părţile sociale ale Agro Hunedoreana Cooperativa Agricolă şi 50% din părţile sociale ale SC Drum Test SRL. Acelaşi grup de interese economice mai cuprinde societăţi precum Acva Ciprius SRL, Proactiv SRL, Ferma Octavian Titus şi Prorut SRL, unde apropiaţii lui Doda Gabriel Teodor (Farcaş Radu George, Doda Roman Mircea, Farcaş Simona, Simina Gelu şi Doda Octavian Titus) deţin diverse calităţi (asociaţi ori administratori).

Interesele grupului de firme care-l înconjoară pe Doda Gabriel Teodor au fost, punctual, reprezentate inclusiv de către Irina Laura Nistor, nimeni alta decât fiica actualului preşedinte al PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor.

De departe cea mai notorie prietenie a lui Doda Gabriel Teodor este însă cea cu comisarul şef Traian Berbeceanu, fost şef DIICOT Alba Iulia, în prezent trimis în judecată pentru presupusa comitere a mai multor fapte. Numele lui Doda a fost menţionat de către procurorii DIICOT ca făcând parte dintr-un grup de interese economico financiare protejat de către organele judiciare, din acelaşi grup făcând parte – tot potrivit procurorilor DIICOT – şi Ovidiu Moş, viceprimarul PSD al municipiului Deva.

Între SC Drupo SRL şi CNADNR SA s-au aflat / se află în derulare un număr de 3 contracte de lucrări, a căror valoare totală depăşeşte 12,8 milioane de lei noi plus TVA.

Întâmplător sau nu, Simona Farcaş – soţia lui Radu George Farcaş, cel care deţine 14,99% din părţile sociale ale SC Drupo SRL, fiind asociat cu Gabriel Teodor Doda – îndeplineşte funcţia de contabil şef la SDN Deva, entitate subordonată DRDPTM şi, implicit, CNADNR SA.

De asemenea, între municipiul Deva, al cărui viceprimar (PSD) este Ovidiu Moş şi Drupo SRL Călan s-au aflat / se află în derulare cel puţin două contracte de lucrări în valoare de 35.321.225 lei plus TVA şi, respectiv, 1.207.371,50 lei plus TVA.

Legăturile dintre viceprimarul Moş Ovidiu, Drupo SRL şi Doda Gabriel Teodor datează de câţiva ani. În cursul anului 2008, Moş a vândut societăţii Drupo SRL un apartament de două camere, situat în Deva, la valoa­rea de 96.000 de lei. De asemenea, în 31.07.2009, Ovidiu Moş i-a vândut lui Gabriel Teodor Doda un teren intravilan în suprafaţă de 3.290 mp, la valoarea de 72.240 de lei. În perioada 2009 – 2011, Moş a realizat venituri, în calitate de consilier juridic, de la SC Proactiv SRL Deva, societate deţinută şi administrată de Radu George Farcaş, asociatul lui Doda de la Drupo SRL.

Viceprimarul Moş şi omul de afaceri Doda, adică viceprimarul Devei – un municipiu pentru care Drupo SRL prestează la greu, au avut calitatea de asociaţi, alături de Marin Avrămică, la SC Cabana Căprioara SRL, în prezent radiată. Întâmplător sau nu, Moş nu a menţionat, contrar prevederilor legale, calitatea sa de asociat la firma amintită în declaraţiile de interese depuse în calitate de consilier local şi, ulterior, de viceprimar la Deva. Vom reveni. (Cătălin DOCEA)

drupo 4 drupo 3 drupo 2 drupo 1

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii