Eugen Duma (Inter Petrila) despre decizia ministrului Stroe: „Fotbalul fără spectatori e...

Eugen Duma (Inter Petrila) despre decizia ministrului Stroe: „Fotbalul fără spectatori e un fel de Play station”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a transmis, printr-un mesaj tv pe un site de socializare, că stadioanele vor rămâne închise pentru public, subliniind faptul că rămâne ferm în această privință având în vedere numărul în creștere al cazurilor de Covid-19.

„În ziua cu un record de cazuri de infectări pentru România, cu o întreagă echipă de fotbal afectată (n.r. – FC Dinamo), prezența publicului pe stadioane este ultimul subiect pe care îl putem discuta. Sportul are nevoie de spectatori, dar stadioanele vor rămâne închise pentru, câtă vreme există un pericol major pentru siguranța oamenilor. Suntem fermi în această privință. Nu putem să ne jucăm cu sănătatea publică“, a afirmat Stroe pe contul personal de Facebook.

„Îi rog pe toți, indiferent de funcție, de poziția pe care o au, să fie responsabili și să nu mai lanseze asemenea scenarii fără temei. Încă putem câștiga această luptă, putem limita răspândirea virusului printr-un efort comun, în sport și în întreaga societate“, a adăugat ministrul Tineretului și Sportului.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 la angajații cluburilor FC Botoșani, FC Dinamo și CFR Cluj. Ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor trei formații și deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcțiile de Sănătate Publică. De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești și FC Argeș.

Și în rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eșaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind izolate.

„Fotbalul fără spectatori e ca un joc pe Play station fără sare și piper, fără niciun fel de motivație. Calitatea jocului fără spectatori a scăzut foarte mult, jucătorii se simt ca la un antrenament. Și la noi, la liga a patra, fotbalul fără spectatori nu are farmec. Chiar dacă nu jucăm cu mii de suporteri, să știți că sunt mulți oameni care vin și au printre tabieturile lor fotbalul”, a declarat Eugen Duma președintele echipei din liga a patra, Inter Petrila.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii