Ești din Hunedoara? Află ce este dimensionarea anvelopelor pentru iarnă

Ești din Hunedoara? Află ce este dimensionarea anvelopelor pentru iarnă

Timp de citire: 2 minute

Beneficiile anvelopelor de iarnă ar trebui să fie bine documentate și decizia de achiziție trebuie realizată după ce o mulțime de lucruri sunt luate în considerare.

Atunci cînd cauți să îți schimbi anvelopele pentru iarnă și intemperii, este posibil ca mașina ta să nu poată găzdui jante cu diametru mai mic din cauza geometriei sistemelor de suspensie și frânare, sau este posibil ca jantele să nu funcționeze cu anvelope mai înguste.

Ce este dimensionarea anvelopelor și cum îți poate influența decizia de achiziție a unor anvelope de iarnă?

Cel mai simplu mod de a căuta anvelope de iarnă este efectiv să mergi să discuții cu experții, fie la reprezentanța de mașini, fie la un magazin de anvelope cum este anvelino.ro.

Întotdeuna un expert te poate ajuta pentru a răspunde la întrebări și a oferi răspunsuri potrivite, dar ce faci atunci când ai o mașină mai veche sau una SH și vrei să iei decizia corectă?

De exemplu, anvelopele cu profil redus au pereți laterali mai rigidi pentru o manevrabilitate mai bună, dar nu se flexează și nu se conformează suprafeței drumului, precum și anvelopele de profil mai înalt.

Chiar dacă vehiculul tău poate găzdui jantele mai mici cu anvelope mai înalte, diametrul de rulare al anvelopei trebuie să se potrivească cu dimensiunea inițială a anvelopei.

Toleranța este de obicei de trei procente sau mai puțină diferență, pentru a păstra precizia vitezometrului și funcționarea corectă a sistemelor de siguranță bazate pe viteză ale vehiculului.Dacă vehiculul vine într-o garnitură inferioară și are aceleași frâne și suspensie dar care are roți cu diametru mai mic, acesta este un mod ușor de a afla dacă o jantă mai mică s-ar potrivi.

Exemplul de mai sus explică schimbarea raportului roată-anvelopă și modul în care diametrul total și, prin urmare, vitezometrul, în toate scopurile rămâne același.

De asemenea, există experții care sugerează dimensionarea în minus, adică o practică de montare a anvelopelor cu profil mai înalt pe roți cu diametru mai mic. Se pare în acest fel anvelopele de iarnă de dimensiuni mai mici reprezintă cea mai bună modalitate de a atinge performanțe optime ale anvelopelor de iarnă, în special în cazul conducerii pe zăpadă adâncă.

Pe de altă parte, conceptul opus reprezintă o metodă de îmbunătățire a performanțelor de condus și a aspectului mașinii prin înlocuirea roții originale cu una mai mare și montarea unei anvelope cu profil inferior, menținând în același timp aproximativ același diametru și circumferință totală a anvelopei ca și anvelopa originală. De aceea, este important să cunoști câteva detalii tehnice înainte de a cumpăra anvelope de iarnă pentru mașina ta.

În ceea ce privește dimensionarea anvelopelor de iarnă, cel mai simplu lucru de făcut este să rămâi cu anvelope de aceeași dimensiune ca cele care cu care au venit pe vehiculul, respectiv ca și cele pe care le folosești în restul anului.

 

Sursa Foto: Pexels.com

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii