Episcopia Devei şi Hunedoarei, prin protopopiate şi parohii, pune în practică iniţiativa...

Episcopia Devei şi Hunedoarei, prin protopopiate şi parohii, pune în practică iniţiativa Patriarhiei Ortodoxe Române: Şase zile sfinte în această lună de colectare de bani pentru sinistraţii de la ultimele inundaţii!

Timp de citire: 2 minute
În urma unei iniţiative venite din partea Patriarhiei Ortodoxe Române, prin intermediul mitropoliilor, episcopiilor şi protopopiatelor, Biserica Ortodoxă Română va crea un fond de bani pentru cei sinistraţi în urma intemperiilor vremii din ultima perioadă, când a plouat abundent în mai multe regiuni ale ţării, creându-se inundaţii şi serioase pagube în gospodăriile oamenilor.
Conform unei circulare emisă de consilierul social Dumitru Diniş şi de secretarul eparhial Sergiu Nicolae Succurro, din partea Episcopiei Devei şi Hunedoarei către protopopiatele din judeţ, cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Gurie, colecta de fonduri pentru sinistraţi din toate parohiile ortodoxe ale judeţului nostru se va desfăşura în şase etape. Dacă primele două au trecut, e vorba de ziua în care s-a sărbătorit Înălţarea Domnului din data de 9 iunie şi duminica a VII-a după Sfintele Paşti (12 iunie), toţi creştinii binevoitori vor avea ocazia să mai doneze bani în Duminica Rusaliilor – 19 iunie, de Praznicul Sfintei Treimi – 20 iunie, în  ziua în care cinstim Naşterea Sf. Ioan Botezătorul – 24 iunie şi în duminica I după Rusalii – 26 iunie.
„Sumele colectate vor fi centralizate, prin protopopiate, la Centrul Eparhial, până pe data de 1 iulie, după care vor fi distribuite celor aflaţi în suferinţă”, se mai spune în circulară.
Preacucernicul părinte protopop Petrache Creţu, din cadrul protopopiatului ortodox petroşenean, ne-a declarat în legătură cu acest lucru: „Acum câţiva ani, când a fost dezastrul acela de la Novaci şi prin Slatina şi alte localităţi din Oltenia sau Muntenia, s-au strâns la nivel de Episcopie foarte multe donaţii făcute de creştinii noştri, care au constat mai mult atunci în alimente, pături, diverse bunuri casnice şi materiale pentru igienă sau rechizite şcolare. Din Petroşani, din Deva şi Hunedoara, Haţeg sau Orăştie au plecat atunci mai multe tiruri spre Novaci sau Slatina, gestul creştinesc fiind unul deosebit. Acum repetăm acel gest, de data aceasta vom strânge din donaţii un fond de bani care va fi cu siguranţă foarte util pentru aceşti semeni ai noştri care au nevoie de ajutorul nostru al tuturor. Contează foarte mult faptul să nu fim indiferenţi. După spusele pline de substanţă ale Sf. Apostol Pavel, a ajuta pe cel de lângă tine este ceea ce Dumnezeu vrea să vadă în permanenţă de la noi. În Faptele Apostolilor, Sfântul Apostol Pavel spune despre ce ne-a învăţat Mântuitorul Iisus Hristos, într-o frază scurtă dar la care merită să cugetăm cu toţii foarte mult: Mai fericit este a DA, decât a LUA! Şi tot Sfântul Apostol Pavel ne-a mai spus ceva ce trebuie să ţinem minte: Plângeţi cu cei ce plâng şi bucuraţi-vă cu cei care se bucură. Cine are de înţeles cred că înţelege, şi prin aceste exemple date cred că am spus tot, mai cu seamă că, să nu se uite, Dar din dar se face Rai… Binecuvântaţi fie toţi cei care ajută semenii aflaţi la necaz!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii