Elisa Ferreira, aprecieri publice în Comisia Europeană pentru Robotics Valley

Elisa Ferreira, aprecieri publice în Comisia Europeană pentru Robotics Valley

Timp de citire: 2 minute

Elisa Ferreira, comisar european pentru Politică Regională, a vorbit în forul european despre Valea Jiului. Oficiala și-a exprimat entuziasmul cu privire la comunitatea vibrantă din Valea Jiului și tinerii de la Robotics Valley, la conferința Platformei pentru Tranziție Justă.

Fără doar și poate, Elisa Ferreira, comisarul european pentru Politică Regională, este atașată de Valea Jiului. Știam asta deja, după vizita efectuată anul trecut în zona noastră. Este surprinsă zi de zi de modul în care se face tranziția la noi și de tinerii talentați de aici. Ultima reconfimare a aprecierii oficialului a venit în cadrul unui eveniment major, conferinţa Platformei pentru Tranziție Justă

“Apreciez modul în care s-a dezvoltat totul  în jurul minelor. Am făcut tururi prin mină, ghidată de foștii mineri, care s-au dovedit a fi niște ghizi foarte inediți și interesanți, deoarece aveau foarte multe povești despre cum a fost viața în mină. Astfel, mina a devenit un muzeu, acum e vorba de istorie, oamenii vin ca să vadă cum a funcționat mina. Dar, în paralel, există un club de robotică care, împreună cu copiii, realizează niște roboți extraordinari. Niște copii foarte străluciți, cel puțin raportându-mă la experiențele mele din propria-mi copilărie. Da, învățau inginerie, programare și robotică. De fapt, am putea spune că aptitudinile și patrimoniul părinților și bunicilor lor în calitate de mineri, erau transformate pentru a crea ingineri și programatori de excepție, totul pentru a creea această rețea de robotică. Dacă se mai îndoiește cineva de faptul că acești europeni nu ar avea viitor, vă spun că mă uitam la acești copii, la entuziasmul lor și la ceea ce au reușit să realizeze până acum și am simțit că este o energie și capacitate remarcabilă în ei”, a spus Elisa Ferreira.

Mina Petrila, acolo unde a ajuns și comisara europeană în vizită, cunoaște o  transformare de la spațiu industrial părăsit în spațiu de dezvoltare personală și profesională, iar unul dintre acestea este un Hub de Robotică, unde fiecare elev are acces la workshop-uri de mecanică, programare, PR și mediu. Toate acestea sunt susținute de un grup de tineri cu experiență de 5 ani în echipele de robotică deja existente în Valea Jiului.

AlphaBit este una dintre echipele fondatoare ale hub-ului de robotică, iar împreună cu trei profesori formează network-ul necesar de ONG-uri din Valea Jiului. Cu ajutorul colaboratorilor, ea se ocupă de strategiile de dezvoltare a zonei prin robotică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii