Elevii din Vale, singurii din județ cărora nu li se decontează naveta

Elevii din Vale, singurii din județ cărora nu li se decontează naveta

Timp de citire: 2 minute

Situație nemaiîntâlnită, care afectează toți elevii navetiști, în Valea Jiului. O neîntelegere cu transportatorul care deține monopolul îi pune pe elevi în situația de a plăti transportul la şi de la școală într-un alt oraș. Preşedintele Nistor spune că ZMK încalcă grav legea. Nu de aceeaşi părere este transportatorul, care a ales dreptul la tăcere pe marginea acestui subiect.

Elevii din Valea Jiului sunt singurii din județul Hunedoara care nu beneficiază de decontarea navetei la și de la instituțiile de învățământ din alte orașe. Din acest an școlar, transportul elevilor s-a reglementat astfel că elevii ar trebui să primească biletele și titlurile de transport direct, nu să le fie decontate după ce părinții au plătit deja deplasarea la școală. Practic, operatorii de transport trebuie să elibereze abonamente gratuite, pe care ulterior vor primi decontarea de la inspectoratele școlare. Cu acest lucru nu a fost însă de acord administratorul ZMK, cel care deține monopolul pe transportul public din Valea Jiului. Asta a făcut ca și astăzi elevii navetiști din Vale să nu poată merge la școală gratuit.

“În tot județul am stat de vorbă cu transportatorii. Un singur caz, în Valea Jiului, ZMK, nu este de acord. La telefon doamna administrator mi-a spus clar, „eu nu respect legea”, nu transportă elevii, nu acceptă să facă deconturile cum trebuie, nu dă abonamente, deși niciodată n-am avut probleme. Primele deconturi care au venit le-am și făcut, deci e de neînţeles de ce nu se respectă legea. Nu accept ca părinții și elevii din Valea Jiului să sufere din cauza unei firme care nu vrea să accepte legea”, a spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara.

Nistor pune refuzul societății pe seama faptului că, o dată ce în Valea Jiului va deveni functional transportul public verde, prin GreenLine, transportatorul va avea de suferit. Practic, este o chestiune de orgoliu.

„A mai motivat ceva doamna, că este supărată pe viață, în sensul că noi CJ Hunedoara am realizat acel proiect GreenLine care va deveni funcţional de anul viitor în toată Valea Jiului. Doamna mi-a spus că ea a investit foarte mult, și că noi prin acest proiect am deranjat firma. Eu îi spun să vină la consiliul județean, că avem zone unde mai avem nevoie de transportatori”, a mai spus Laurențiu Nistor.

Contactată telefonic pentru un punct de vedere, Margareta Tripon, adminstratorul societății care acum asigură transportul public la nivelul Văii Jiului, a declarat că își rezervă dreptul la tăcere.

„Nu am spus așa ceva, că refuzăm, nu am spus, și în rest vă rog să îmi permiteți să-mi rezerv dreptul la tăcere, e mai bine așa. Nu este numai obligația noastră, este o neînțelegere, cât despre afirmația că încălcăm legea, e strict treaba dânsului ce crede” a spus Margareta Tripon, administrator ZMK.

Până se găsește o variantă prin care elevii din Valea Jiului să poată merge gratuit, pe bază de decont, conform legii, parinților nu le rămâne decât să suporte din buzunarul propriu aceste cheltuieli. ZMK deține la ora actuală monopol pe transportul public în această parte a județului, ceea ce lasă fără alternative pe toată lumea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii