După isteria vaccinurilor, urmează nebunia iodului… / Cu pastilele de iodură de...

După isteria vaccinurilor, urmează nebunia iodului… / Cu pastilele de iodură de potasiu rămâne cum am stabilit: adică nimic procedural până la această oră

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

După seria de vaccinuri, odată cu atacul Rusiei în Ucraina și cu amenințarea rușilor că la nevoie s-ar putea folosi și armament nuclear, Ministerul Sănătății, ca toate ministerele de același profil din țările europene, a demarat campania de informare a populației referitoare la modul de păstrare și de administrare ale comprimatelor de iodură de potasiu, pastile de acest gen urmând a fi distribuite pentru populația cu vârstă cuprinsă între 0 și 40 de ani.

 

Mai mult, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat cu subiect și predicat, în repetate rânduri, de ce nu pot fi administrate aceste pastile și persoanelor peste această vârstă, concluzia medicală și științifică fiind că „fac mai mult rău decât bine”. Oricum este ilar să creadă cineva că în caz de război nuclear, cu o pastiluță luată „când trebuie” va scăpa de necaz, chestia ar fi că acest război n-ar trebui să înceapă niciodată dacă se dorește ca omenirea să-și continue viața, Dacă mă întrebați pe mine, nimeni, niciodată, nu va apela la armamentul nuclear. De ce? Pentru că asta ar însemna nu doar distrugerea celorlalți, ci și autodistrugerea, inclusiv a familiilor celor care au provocat dezastrul. Cu toate buncărele și proviziile, nimeni, dar nimeni, n-ar mai putea supraviețui mai mult de câteva luni, poate nici atât. Și atunci, de unde atâta panică pentru niște simple declarații aruncate în vânt? Mă rog.

Revenind la „pastiluțele” de iod, să sperăm că nu vor fi iar niște afaceri ca și cele cu zecile de milioane de doze de vaccin cumpărate de țara noastră și care n-au mai apucat să fie folosite, deoarece numărul lor era mult prea mare față de populația României, fiind făcute cadou altor țări, sau expirând, de parcă țara noastră ar fi o țară de nababi și ne permitem să aruncăm banii pe geam.

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ne informează oficial și prin DSP-uri, că aceste pastile de iodură de potasiu vor fi distribuite populației în a doua jumătate a lunii aprilie. Tare ne este teamă că va mai dura ceva timp și va veni și luna mai, poate iunie, deoarece această distribuire s-a propus a se face de către medicii de familie. Iar aceștia nu au fost de acord, deoarece ei ar fi urmat să facă și așa-zisa informare, ceea ce ar fi însemnat să stea să explice fiecărui om în parte de ce nu e bine să folosească pastila decât atunci când vine norul radioctiv, ce probleme medicale se pot crea dacă aceste pastile sunt luate aiurea și așa mai departe. Medicii au motivat că dacă stau doar 5 minute cu o persoană, atunci ar însemna să stea ore pe zi, în condițiile în care valul de răceli și pneumonii de tot felul, dar și de alte boli cronice care primăvara se manifestă mai acut, aduc oamenii cu zecile pe zi la fiecare cabinet medical individual. Și atunci ministerul este clar că va trebui să caute alte soluții! De altfel, în ultima informare transmisă acum o zi, dacă citim printre rânduri ne vom da seama singuri că „procedura legală se va stabili”, deci încă nu se știe nimic. Și dacă nu ne credeți, citiți ce am subliniat și trageți singuri concluzia: „În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii