După intrarea în Schengen, Nou sistem de verificare a documentelor

După intrarea în Schengen, Nou sistem de verificare a documentelor

Timp de citire: 2 minute

Din păcate, atât au putut politicienii români: România să intre în Schengen doar aerian și maritim. În loc să iasă pe străzi doar noapte de rușine pentru așa „performanță”, ei se bat cu pumnul în piept, vezi Doamne!, ce mare realizare că terestru nu am intrat în Schengen! Nu înțelegem nici ce are Uniunea Europeană cu România, de o pedepsește în continuare în chestiunea Schengen, că doar yesmenii liberali și pesediști și pempiști ori udemeriști sau USR-PLUS/ PRO ROMÂNIA au făcut tot ce a ordonat ea la virgulă.

De duminică, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost operaționalizat la nivel național, un nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Cu ajutorul aplicației e-DAC sunt interogate bazele de date ce conțin informații de interes operativ.
Polițiștii hunedoreni au ieșit în stradă pentru în weekend pentru a preveni producerea de accidente rutiere prin disciplinarea participanților dar trafic. De duminică au testat și noul sistem informatic intrat în dotare, care presupune verificarea persoanelor prin scanarea documentelor de identitate.
Așadar, în cadrul activităților polițienești din noaptea de 30/31 martie 2024, începând cu ora 00:00, elementul de noutate din cadrul acțiunilor pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere a fost acela că, pentru verificarea persoanelor, polițiștii au utilizat aplicația e-DAC, instalată pe terminalele mobile distribuite, de tip telefoane și tablete.
„În cadrul activităților desfășurate, în noaptea de 30/ 31 martie a.c., în intervalul orar 22:30 – 02:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Deva au derulat activități preventive în vederea creșterii gradului de siguranță al cetățenilor, ocazie cu care 31 de autoturisme au fost verificate prin intermediul aplicației eDac, 59 de persoane au fost legitimate și verificate în aplicația menționată, au fost efectuate 12 testări alcooltest și a fost reținut un permis de conducere pentru consum de alcool, fiind aplicată o sancțiune contravențională conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 1.485 lei. Persoanele legitimate și verificate prin intermediul aplicației eDac au fost informate cu privire operaționalizarea aplicației și modalitatea de efectuare a verificărilor în bazele de date prin scanarea documentelor de identitate cu dispozitivele avute în dotare de către polițiști”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.
Prin acest mod de verificare se reduce substanțial timpul de interacțiune dintre polițist și persoana legitimată. Oamenii legii subliniază faptul că datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecția oferită de aplicațiile utilizate de instituțiile abilitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii