După intervenția celor de la SHI Petroșani, / Maleia e din nou...

După intervenția celor de la SHI Petroșani, / Maleia e din nou „giugiuc”… dar vor știi să respecte asta și unii „gospodari” învăţaţi de mici copii să arunce mizeriile în apă?

DISTRIBUIȚI

Vorbeam acum două săptămâni de faptul că cei de la SHI Petroșani din cadrul Apelor Române s-au apucat să decolmateze de aluviuni și mizerie Maleia, de la Școala Gimnazială „Avram Stanca” până la Piața Centrală, dându-vă atunci și câteva informații legate de această acțiune. Ei bine, luni, 10 iunie, lucrarea a fost finalizată, iar Maleia arată acum foarte bine pe această porțiune de câțiva kilometri, după cum se poate vedea și în imaginile surprinse de noi și alăturate acestui material. 

Pentru această treabă cei de la SHI Petroșani au folosit patru utilaje și șase lucrători, o săptămână neputându-se lucra din cauza ploilor și a debitului mare al pârâului.
De la șeful SHI Petroșani, inginerul Sorin Corici, am aflat că pe lângă aluviuni au fost și foarte multe mizerii aruncate de cetățeni, aduse de apă din amonte, semn că, din păcate, de meteahna asta cu aruncatul în apă a mizeriilor din gospodării și din grădini unii localnici nu vor să scape. Inclusiv copertine și cauciucuri de mașini au fost luate din albie, nu mai vorbim de pet-uri, zdrențe și tot felul.
„Am făcut această zonă după ce am văzut și o poză din ziarul dumneavoastră, în care se vedea un material de culoare roșie destul de mare în albie (nota red.: ce s-a dovedit a fi copertina de care vorbeam), dar și alte destule gunoaie. Oricum aveam în plan curățarea albiei pe zona respectivă, astfel că am devansat puțin acțiunea și acum Maleia arată foarte bine. În aval de piață n-a trebuit să intrăm deoarece am făcut acum doi ani și am văzut că acolo deocamdată s-a menținut curățenia, iar aluviunile nu s-au prea depus cum era cazul pe această porțiune unde am intervenit acum. Să sperăm că oamenii vor înțelege să nu mai arunce mizerii și să păstreze cum este acum albia. Vom vedea”, ne-a spus Sorin Corici.
Dacă la Petroșani Maleia și pârâul Staicului arată acum bine și la ploile de vară nu mai sunt inundații în zonele pe unde traversează aceste pâraie asta se datorează în primul rând investițiilor făcute de cei de la Apele Române în ultimii ani, cu bani deloc puțini. Odată pusă la punct și canalizarea în Aeroport și prin tot Petroșaniul, de către cei de la Apa Serv, prin proiectul integrat, municipiul Petroșani va scăpa în mare parte de inundațiile ce făceau prăpăd în anii trecuți. Din păcate, și pe Staicului, ca și pe Maleia, mai există cetățeni care nu înțeleg că albia unui pârâu nu este containerul de gunoi al gospodăriilor din apropiere. Dar, poate, cu noile amenzi crescute pe linie de administrație locală, de către consiliul local, unii dintre ei vor înțelege, dacă nu cu vorba atunci cu buzunarul. Că de ani de zile pur și simplu ne-am plictisit să le tot atragem atenția unor așa-ziși „gospodari adevărați”, pe care pur și simplu nu-i interesează treaba asta, cică așa au fost obișnuiți de copii mici să arunce în pârâu ce nu le mai trebuie pe-acasă, asta fiind la „modă” din generații în generații. Da, fraților, am înțeles, când nu existau containere, pubele și serviciu de colectare a deșeurilor, pe bază de contract prestări servicii, mai treacă-meargă, că așa erau vremurile… Dar vremurile s-au schimbat, suntem în secolul XXI. Înțelegeți odată și odată că așa nu se mai poate!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii