După coloana de gaz și canalizare, / Str. George Enescu primește în...

După coloana de gaz și canalizare, / Str. George Enescu primește în aceste zile și covor asfaltic

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

• Lucrarea e subvenționată de la bugetul local

 

Primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, s-a aflat miercuri, 19 mai, pe strada George Enescu din Colonie într-o vizită de lucru.

 

Sosirea pe această stradă a edilului șef nu a fost întâmplătoare. Primarul a dorit să vadă cum decurg lucrările de asfaltare acolo, după ce înainte, prin proiectul integrat al Apa Serv, a fost finalizată operațiunea de introducere a canalizării și după ce primăria a rezolvat și cu montarea conductei de gaz.

„Astăzi am fost să văd pe strada George Enescu cum este realizată lucrarea de turnare a covorului asfaltic. Totodată, n-am scăpat ocazia să stau de vorbă și cu cetățenii de pe stradă și să aflăm ce probleme mai au în vederea soluționării. Oamenii sunt mulțumiți că venim cu asfaltul, după ce au acum și celelalte utilități introduse.

Asfaltăm această stradă după ce, după cum se știe, acolo a fost introdusă întâi canalizarea și apoi a fost montată și conducta de gaz. Vreau să precizez, ca să fie clar, că toate străzile rămase neasfaltate până la această oră, au documentațiile tehnice aprobate în vederea găsirii de finanțări pentru investiții, în ceea ce privește asfaltarea lor și refacerea carosabilului, dar și în reabilitarea trotuarelor, a podețelor, a bordurilor sau a rigolelor de scurgere unde este cazul. Cum am mai spus, toate străzile din Cartierul Colonie vor fi reparate, iar acolo unde se va impune turnarea de covor asfaltic o vom face. Și nu doar în acest cartier, ci și în alte cartiere din oraș, pentru că acest Program de reparații include zone din tot orașul. Dar le vom lua pe rând, începem cu Colonia și vom continua apoi și în alte zone, toate aceste lucrări fiind realizate cu bani de la bugetul local.

Pe de altă parte, în afară de aceste lucrări subvenționate de bugetul local, Primăria municipiului Petroșani încearcă să atragă și alte surse de finanțare pentru ample Programe investiționale legate de modernizarea drumurilor. După cum ați scris și dumneavoastră, există aproape 30 de străzi din municipiul nostru care au fost prinse deja pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții, în vederea reabilitării lor. Asta s-a întâmplat în urma solicitărilor oficiale pe care le-am înaintat și a demersurilor făcute în ultimul an. Vrem un Petroșani cu drumuri bune, reabilitate și modernizate, cu trotuare și tot ce trebuie, fapt ce va aduce cu siguranță un confort sporit cetățenilor noștri, așa cum merită de altfel petroșenenii”, a declarat miercuri primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, după reîntoarcerea de pe teren în primărie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii